Ignacio Garriga: "Vox no recolzarà Illa perquè és un líder separatista"

El líder de VOX, Ignacio Garriga, en la redacción de El Periódico

El líder de VOX, Ignacio Garriga, en la redacción de El Periódico / Jordi Cotrina

4
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pedro Sánchez els acusa de promoure una campanya d’assetjament contra la seva dona.

Són falsedats. És un nou episodi de victimització. La justícia haurà de dirimir si hi ha tràfic d’influències, però Sánchez ha protagonitzat l’acte de corrupció més gran amnistiant uns delinqüents per comprar una investidura. Volem que dimiteixi i convoqui eleccions.

Una exdiputada de Vox l’acusa de pagar amb la targeta del grup parlamentari despeses personals.

És fals. És una campanya més per intentar desprestigiar Vox. Els comptes estan degudament presentats i auditats.

Però el denuncia algú del seu partit.

De vegades els partits decideixen canviar persones i hi ha qui ho accepta millor o pitjor. Al seu dia van ser pedres i ous i ara toca qüestionar l’honorabilitat.

¿Per què no ha presentat una denúncia per injúries?

A partir del 12 de maig presentaré el que faci falta contra tots els mitjans de comunicació i contra tothom que intenti faltar a l’honorabilitat de Vox.

¿Com es reverteix la sequera?

Si hi ha restriccions d’aigua no és pel canvi climàtic; és per falta de gestió. Faria la interconnexió de conques a Catalunya i, si fa falta, el transvasament de l’Ebre. S’ha de fer tot el que sigui necessari: pantans, preses... En ple segle XXI no podem rescindir el consum d’aigua: és tercermundista.

Els transvasaments, ¿són viables mediambientalment?

Es pot garantir l’aigua, el medi ambient i la supervivència de les espècies. Però ja n’hi ha prou que el fanatisme climàtic ens condicioni el dia a dia. És la gran condemna de les classes mitjanes i populars. Hi ha transportistes que no poden entrar a Barcelona perquè els ecologistes diuen que contamina. Els que contaminen són els xinesos, no els espanyols o els catalans.

¿Ha calculat quant costaria interconnectar totes les conques?

Molt menys del que costa la indústria política. Podem fer totes les interconnexions i reparar tota la canalització i ens sobren diners. Si tanco TV3 i les ambaixades, si redueixo alts càrrecs i acabo amb les subvencions, de diners ens en sobren.

Actualment, el president cobra 136.000 euros. ¿Li sembla bé?

Em sembla molt bé. El que em preocupa és tots els sous que l’acompanyen. Jo em carregaria la meitat de conselleries. N’hi ha algunes d’absurdes: feminisme, canvi climàtic i exteriors.

Aquest any han mort set nens a Espanya en mans del seu pare i nou dones per les seves parelles.

S’ha deixat una dada més important: a Catalunya han augmentat un 30% les violacions amb penetració.

Han augmentat les denúncies.

Han augmentat un 30% les violacions amb penetració. Això no canviarà amb la xorrada de cursets de feminisme o més punts violeta. S’acabarà amb més policia, canvi de lleis i expulsió d’immigrants il·legals. Tancaré la conselleria de feminisme.

Que pugin les denúncies pot ser per un augment de casos o perquè les dones se senten més empoderades per denunciar.

No, perdona, els delictes sexuals han incrementat. Això no és empoderament. És condemnar les dones a la falta de seguretat i prosperitat. No poden sortir tranquil·les al carrer. Molts pares han d’anar a buscar les seves filles a les discoteques.

Vostè afirma que els punts violeta no serveixen de res... En un cas Alves, la discoteca Sutton va activar el protocol de l’ajuntament contra les agressions sexuals. ¿No serveix?

Els punts violeta no serveixen per a res. Són una xorrada de la progressia i del separatisme. Per més bancs i passos de vianants que pintem de violeta, no farem baixar els índexs de les violacions. S’ha d’acabar amb la immigració il·legal i modificar el Codi Penal.

Junts està negociant la cessió de competències en immigració.

És autèntic disbarat i una cessió més del Govern. Si el separatisme gestionés aquestes competències seria la condemna més gran per als catalans i una greu amenaça per a la seguretat nacional. Com més competències, més mala gestió.

Però dona per fet que sempre governarà l’independentisme.

Parlo del separatisme perquè per mi en els últims 40 anys ha governat el separatisme, sigui disfressat de PSC, Junts o ERC. No es deixi enganyar pel PSC. Illa és un líder separatista més.

El lloguer a Barcelona està al voltant dels 1.100 euros i el sou mitjà volta els 1.500 euros. ¿Quina solució hi ha?

S’ha de derogar la regulació dels lloguers, que ha fet augmentar el preu un 12%. I s’ha d’alliberar sòl perquè es pugui construir més, promoure vivenda oficial i facilitar els préstecs als joves. També s’ha d’acabar amb l’ocupació.

En els tres anys que fa que Vox és al Parlament de Catalunya no ha aprovat cap llei. ¿De què serveixen els seus escons?

Notícies relacionades

No les hem pogut ni defensar per culpa del criteri sectari de la Mesa del Parlament. Però el gran èxit de Vox ha sigut obrir debats que des de la CUP fins al PP havien decidit amagar en un calaix, com la immigració.

¿Oferiria els seus vots a Illa per evitar un Govern independentista?

¿Estaria disposat a garantir l’educació en espanyol, Illa? ¿A acabar amb els més de 15 impostos propis o les ajudes als immigrants il·legals? ¿A buidar l’educació d’activistes ideològics? Jo crec que no. Vox no recolzarà Salvador Illa.