Els jutges de Madrid rebutgen la denúncia de Villarejo contra Ekaizer

Els jutges de Madrid rebutgen la denúncia de Villarejo contra Ekaizer

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge titular del Jutjat d’Instrucció de Madrid número 6, Pedro Merchante Somalo, i l’Audiència de Madrid, secció XV en ponència de la magistrada Josefina Molina Marín, "han decretat el sobreseïment provisional i arxivament de les actuacions deixant a favor del perjudicat [el periodista Ernesto Ekaizer] les accions corresponents per restituir, en el seu cas, el dret a l’honor", segons les interlocutòries dictades sobre la denúncia del comissari jubilat José Manuel Villarejo per presumpte delicte d’injúries i calúmnies en una entrevista i al seu llibre Operación Jaque Mate com van acabar amb el fiscal del cas Villarejo.

Notícies relacionades

El comissari va afegir a la denúncia per injúries i calúmnies un escrit en què hi sumava delictes de "falta de respecte i consideració deguda a l’autoritat en l’exercici de les seves funcions". El comissari pretenia amb la seva denúncia "defensar" jutges i fiscals sobre l’escàndol que suposava, segons ell, deixar sense contestar la investigació plasmada a l’esmentat llibre.

L’apel·lació confirma la decisió del jutge a l’assenyalar que el delicte d’injúries i calúmnies requereix "la denúncia de la persona ofesa".