Junts trasllada la campanya al sud de França amb mítings diaris a Argelers

Junts trasllada la campanya al sud de França amb mítings diaris a Argelers

carLOTA CAMPS

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Les pantalles s’han acabat». Sota aquesta premissa, i amb la intenció de traçar una diferència clara amb totes les eleccions anteriors, Junts ha decidit traslladar tota la campanya electoral per al 12M al sud de França, on es troba el seu candidat, l’expresident Carles Puigdemont. El centre neuràlgic, el lloc on es faran actes cada dia, serà el pavelló d’Argelers. Tots menys l’acte central, previst per al 4 de maig i que també serà a França, però en un altre punt que permeti allotjar més capacitat, i el míting final, que serà a Barcelona i que el partit planteja com «l’última pantalla» abans del retrn de l’expresident.

La idea amb què treballa l’equip de campanya és que sigui el territori el que es desplaci i no el candidat, com és habitual. Per aquesta raó, el partit preveu contractar cada dia 5 o 6 autobusos –amb unes 60 persones per vehicle– des d’un punt diferent del territori. A partir de demà a les 12 del migdia s’obrirà una pàgina web perquè els militants i simpatitzants de les comarques catalanes s’inscriguin en l’acte i sol·licitin plaça per al desplaçament. «Farem una innovació que no s’ha vist mai. En lloc d’anar al territori, serà el territori el que anirà amb el candidat», detallen fonts del partit.

Notícies relacionades

Tot el territori

Així, està previst que els primers que es mobilitzin, el divendres 26 d’abril, siguin els militants del Baix Camp; el dissabte 27 serà el torn del Baix Llobregat i el Barcelonès; el diumenge 28, el del Vallès Oriental i Occidental; el dilluns 29, el Maresme; el dimarts 30, els de la zona de l’Ebre; el dimecres 1 de maig, els de Barcelona; el dijous 2, Osona i el divendres 3, el Penedès. La setmana següent, després del míting central en el qual es preveu una gran afluència, està previst que el dilluns 6 sigui el torn de les comarques centrals; el dimarts 7, les de Lleida i el Pirineu; el dimecres 8, Tarragona, i el dijous 9, Girona.