Les eleccions basques

Feijóo demana el vot al PP com a "única garantia" que no governi EH Bildu

El líder popular exigeix al partit d’Otegi "que demani perdó en aquesta campanya"

El líder popular assegura que el seu partit és «l’única alternativa de canvi a Euskadi»

Feijóo demana el vot al PP com a "única garantia" que no governi EH Bildu

EL PERIÓDICO

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, va sol·licitar ahir a la nit el vot al seu partit a Euskadi perquè és l’"única garantia" que no governi EH Bildu, i va exigir a la formació d’Arnaldo Otegi "que demani perdó en aquesta campanya electoral a les víctimes d’ETA i a tota la societat". A més, va retreure al PNB que adverteixi sobre una possible "pamplonada" d’EH Bildu i PSE-EE al País Basc, quan ells han fet "una pamplonada a Pamplona" al pactar l’Executiu amb la coalició sobiranista, que lidera l’alcaldia.

Feijóo va participar el primer dia de campanya a les eleccions basques amb un míting a la plaça Espanya de Vitòria, juntament amb el candidat a lehendakari, Javier de Andrés, al qual també acompanyarà dilluns vinent en sengles actes electorals que se celebraran a Àlaba i Getxo, tal com informa Europa Press.

El màxim representant del PP nacional, que s’implicarà de ple en la contesa electoral del 21 d’abril, en la qual els populars es presenten sota el lema de Per una Euskadi oberta. Euskadi ireki baten alde, va començar la seva intervenció amb un record a aquells que no han pogut assistir a aquest acte per haver sigut abatuts per defensar la llibertat", en al·lusió als populars assassinats per ETA.

La veritat dels conservadors

Feijóo va comparar el PP d’Euskadi "amb qualsevol altre partit que es presenta a les eleccions basques dient la veritat". "¿Creieu que hi ha algun altre partit que es presenta a aquestes eleccions que diu la veritat amb més intensitat que el Partit Popular d’Euskadi?", va preguntar. A més, va qüestionar si "potser el Partit Socialista, és a dir el partit de Sánchez, pot presumir de dir la veritat en algun lloc d’Espanya o en algun lloc d’Euskadi?". "¿És que potser Bildu pot presumir de dir la veritat en algun lloc d’Euskadi?, ¿és que potser Bildu pot presumir de dir la veritat sobre la història del que ha passat al nostre país?", va afegir.

En aquest sentit, es va dirigir a l’esquerra abertzale recordant que a Euskadi "milers i milers de persones van haver de marxar a viure en altres llocs d’Espanya simplement per mantenir la seva vida". Segons ell, "és curiós la poca memòria que tenen alguns i, per això, no distingeixen la veritat de la mentida".

"Nosaltres hem donat la paraula que no volem que Bildu governi aquesta terra i l’hem complert", va assenyalar, per recordar els llocs d’Euskadi en els quals han recolzat els Governs del PNB i PSE per evitar que la formació d’Arnaldo Otegi accedís al poder.

Notícies relacionades

Per a Feijóo, "això és complir la paraula", i va retreure que ara al Congrés dels Diputats el PNB i el PSOE assegurin que "no es pot pactar amb el PP". "Quina broma. ¿Vosaltres no podeu pactar amb el PP a Madrid, però el PP a Euskadi us dona les institucions perquè no governi Bildu? ¿Oi que és molt simpàtica la paraula dels nacionalistes i dels socialistes bascos?", va ironitzar el líder dretà.

Va destacar que "Bildu és gent que no té memòria, perquè si tingués memòria, el primer que havia de fer quan es presenten les eleccions és demanar perdó a les víctimes, demanar perdó als bascos i demanar perdó a la societat i al conjunt dels espanyols". Per això, va dir que el PP té "una gran responsabilitat indelegable i intransferible" el dia 21 perquè és "l’única alternativa de canvi a Euskadi". "Tenim la responsabilitat de ser l’única alternativa a l’amalgama de partits que es presenten a Euskadi per fer el mateix, els que governen junts a Espanya, a Navarra i a Pamplona", va remarcar.