Mor Osàcar, el tresorer de CDC condemnat pel cas Palau

L’exdirigent de Convergència mor als 88 anys tres mesos després de liquidar la seva pena i mentre esperava judici pel 3%

Mor Osàcar, el tresorer de CDC condemnat pel cas Palau

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Daniel Osàcar va morir dilluns als 88 anys, tot just tres mesos després d’haver liquidat la seva condemna de presó per l’espoli del Palau de la Música i mentre esperava judici pel cas 3%.

"Osàcar ha mort mentre estava imputat per l’Audiència Nacional des de l’any 2014 pel cas 3% i tenia el patrimoni embargat", va explicar ahir el seu advocat, Xavier Melero, a RAC1.

Notícies relacionades

L’extresorer de Convergència va liquidar el desembre del 2023 la condemna de tres anys i mig de presó que li va imposar el Suprem pels 6,6 milions de comissions que va rebre la formació convergent de la constructora Ferrovial, a través del Palau de la Música, mentre el dirigien els saquejadors confessos Fèlix Millet i Jordi Montull. Una condemna que el va portar a la presó el juny del 2020, tot i que als dos mesos se li va concedir el tercer grau i, el març del 2021, va aconseguir la llibertat condicional.

Osàcar ha mort amb els béns embargats, com va recordar el seu advocat, ja que tenia pendent pagar 1,9 milions d’euros dels 2,1 que se li van imposar de multa per facilitar el blanqueig dels diners desviats del Palau de la Música. L’extresorer de CDC esperava a més judici pel cas 3% sobre el suposat pagament de comissions d’empresaris a Convergència a canvi d’obres públiques a Catalunya, una causa per la qual la fiscalia li demanava un any i mig de presó, substituïble per treballs en benefici de la comunitat.