¿Qui és qui en la nova direcció del PSC?

Salvador Illa tenia des de fa dies tancat el disseny de la nova executiva, una alineació que combina l’ascens de perfils de confiança amb la continuïtat d’altres, perquè no s’ha de tocar el que funciona. Sobretot ara que està en joc la presidència de la Generalitat.

¿Qui és qui en la nova direcció del PSC?
2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Lluny queden aquells congressos maratonians en els quals la composició de la direcció del PSC era el secret més ben guardat del primer secretari i es tancava de matinada després d’una nit d’una autèntica desfilada de dirigents pel seu despatx. Salvador Illa tenia des de feia dies tancat el disseny de la nova executiva que va ser aprovada ahir amb el suport del 98% dels delegats del congrés. Una alineació que combina l’ascens de perfils de la seva confiança amb la continuïtat d’altres, sota la premissa que "no s’ha de tocar el que ja funciona". Més ara que està en joc la presidència de la Generalitat en les eleccions del 12-M i que el partit lidera els sondejos.

Els moviments més rellevants són els d’ascendir Lluïsa Moret i Núria Parlon, que han guanyat pes davant altres capitans del gran feu del Baix Llobregat que s’havien mantingut fins ara en la cadena de comandament del partit. A continuació, els principals càrrecs de l’executiva.

Lluïsa Moret. La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat serà a partir d’ara la número dos del PSC.

Núria Parlon. L’alcaldessa de Santa Coloma és l’altra gran novetat de la nova direcció, en la qual assumirà el càrrec de portaveu, a més de la secretaria de Seguretat i Convivència.

Miquel Iceta. L’exministre i ex primer secretari continuarà sent el president de la formació, càrrec que Illa li va proposar just després de rellevar-lo tant com a candidat com el capdavant del PSC el 2021.

Núria Marín. També repeteix càrrec l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, que tornarà a ser vicepresidenta.

Jaume Collboni. L’alcalde de Barcelona també escala en l’organigrama orgànic amb el rol d’adjunt a la primera secretaria, a més d’assumir la presidència del Consell d’Alcaldes.

Alícia Romero. La mà dreta d’Illa al Parlament també tindrà un paper preponderant en la nova executiva del partit, on fins ara ostentava la vice primera secretaria d’Acció Política.

José Luis Jimeno i Joaquín Fernández. Continua el tàndem al capdavant d’Organització i Acció Electoral i de la secretaria de Política Municipal.

Sílvia Paneque. La líder del PSC a Girona, que va guanyar les municipals però que no va poder ser alcaldessa, es manté a càrrec de l’àrea de Transició Ecològica, Energia i Medi Ambient.

Marta Farrés. L’alcaldessa de Sabadell assumeix a partir d’ara l’àrea d’Infraestructures, Mobilitat i Agenda Urbana.

Elia Tortolero. La fins ara portaveu del partit portarà l’àrea d’Igualtat i Justícia Social.

Notícies relacionades

Antonio Balmón. L’alcalde de Cornellà es manté dins l’executiva al capdavant de l’àrea d’Acció Institucional.

Meritxell Batet. L’expresidenta del Congrés serà la nova presidenta del Consell Nacional. Surt així de l’executiva, on fins ara era vice primera secretària de Millora de l’Autogovern. Aquesta carpeta recaurà ara sobre el diputat al Parlament Ferran Pedret; i Sònia Guerra, diputada al Congrés, comandarà l’àrea de Polítiques Feministes. L’exsenador i exregidor de Barcelona Carles Martí serà el responsable de l’àrea de Programes, Prospectiva i Memòria Històrica, mentre que l’eurodiputada Laura Ballarín farà el mateix amb la de Política Europea i Internacional.