El PSOE va pagar a Koldo 26.000 euros abans de fitxar per Ábalos a Transports

El PSOE va pagar a Koldo 26.000 euros abans de fitxar per Ábalos  a Transports

EFE

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Tomas Calleja
Tomas Calleja

Arquitecte de solucions Cloud @ Goodly de Paradigma Digital.

ver +
Cristina Gallardo

Com en tot cas de corrupció que es preï, la Guàrdia Civil ha procedit a l’anàlisi dels comptes bancaris dels protagonistes de la trama Koldo. Un informe de l’UCO acredita que Koldo García Izaguirre, exassessor de l’exministre José Luis Ábalos, no només va cobrar una pensió i del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible sinó que també ho va fer del PSOE entre el 2017 i el 2018. Va percebre un total de 26.328 euros del partit.

En concret sobre el percebut des del "Partit Socialista Obrer Espanyol (d’ara endavant PSOE)", el document de l’institut armat, de 121 pàgines, afirma que "Koldo García va percebre els anys 2017 i 2018 un total de 26.328 euros com a empleat per compte d’altri, i en concepte de rendes exemptes i dietes exceptuades de gravamen". En la seva vida laboral "figura donat d’alta durant aquests anys pel PSOE indicant la paraula executiu".

Altres pagaments

Notícies relacionades

De l’Institut Nacional de la Seguretat Social, en concepte de pensió, Koldo García hauria percebut entre els anys 2018 i 2022 una pensió per un total de 102.076 euros. Aquell últim any va cobrar d’Instalibero District un total de 20.416 com a empleat per compte d’altri. L’informe suma a aquesta quantitat 400 euros i els vincula a aquesta empresa i a Vedigadin. La Guàrdia Civil també té en compte pagaments baixos, com els 4.900 euros que va percebre d’un autònom, o els 12.800 que hauria rebut pel lloguer d’una de les seves vivendes a Benidorm, tot i que en total el matrimoni rep per aquest concepte 54.341 euros.

Entre els ingressos de Koldo el 2021 també hi apareixen 438 euros amb origen al Centre d’Estudis Polítics, Globalització i Relacions Internacionals, que representa Jacobo Pombo, president del Global Youth Leadership Forum (GYLF), amb qui es va reunir al restaurant La Chalana.