El PP insta Sánchez a aclarir els contactes de la seva dona amb la trama de Koldo

Feijóo reclama al president del Govern que deixi "la fugida cap endavant"

El PP insta Sánchez a aclarir els contactes de la seva dona amb la trama de Koldo

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va demanar ahir al president del Govern, Pedro Sánchez, que "abandoni la fugida cap endavant" i que surti del "búnquer" per donar les explicacions de l’esdevingut "al seu Govern, al seu partit i a casa seva" entorn del "cas Koldo" i deixi de "tapar-ho".

El PP va exigir a Sánchez que aclareixi els contactes que la seva dona, Begoña Gómez, va mantenir amb persones involucrades en la trama de cobrament de comissions en la compra de mascaretes i si va incórrer en conflictes d’interessos per alguns acords del Consell de Ministres.

Els populars van retreure a Sánchez que porti "quatre dies en parador desconegut" quan "urgeix explicar immediatament el paper del seu entorn més pròxim en aquest assumpte i també les seves decisions en aquest tema", van assenyalar fonts del principal partit de l’oposició.

Segons el PP, "incórrer en un presumpte conflicte d’interessos és un fet d’extraordinària gravetat", per la qual cosa cal que doni explicacions "immediatament" sobre diferents qüestions vinculades a la trama i a sospitosos com l’empresari Víctor de Aldama, que era representant d’Air Europa.

La formació que lidera Alberto Núñez Feijóo assenyala que Gómez va mantenir diverses reunions amb De Aldama, a qui defineix com "un comissionista de la trama de corrupció del PSOE", i amb l’amo de la companyia aèria de cara, presumptament, a poder parlar de negocis.

També assenyala que la companyia aèria va acordar finançar una càtedra a la Universitat Complutense a la dona de Sánchez poc després de la seva arribada al Palau de la Moncloa.

El PP recorda que el Consell de Ministres va acordar el rescat d’Air Europa, a més d’adoptar "altres decisions de manifest interès per a la corporació" i pagaments, crèdits i avals per valor de 1.100 milions d’euros. Les fonts remarquen que els governs de les Balears i les Canàries, governats llavors pel PSOE, van efectuar pagaments a la companyia aèria i van comprar mascaretes a la trama.

"Govern en descomposició"

Feijóo es va desplaçar a Bilbao per participar en la presentació del president del Partit Popular del País Basc, Javier de Andrés, com a candidat a lehendakari en les pròximes eleccions autonòmiques basques. "Els espanyols tenim dret que ens aclareixi què ha passat al Govern, al partit i a casa seva. Necessitem saber-ho, tenim el dret de saber-ho", va dir referint-se a Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

Després d’assegurar que Sánchez és "un president d’un govern en descomposició", va indicar també que fa temps que "no es pot esperar cap veritat" d’ell, perquè la seva carrera política "s’ha assentat en un conjunt de mentides continuades".

Feijóo va indicar que "cada hora" surt una novetat entorn del cas Koldo i ha apuntat que segurament "hi haurà nous sospitosos, i hi haurà noves notícies, nous interessos, nous indicis, i nous fets constatats".