El nou cas de les mascaretes

Sánchez envia un missatge a Ábalos sobre el deure de l’"exemplaritat"

El cap de l’Executiu destaca la col·laboració i transparència amb què s’ha combatut la corrupció amb el seu Govern a diferència dels anteriors

El líder del PSOE creu que Israel ha de reconèixer la solució dels dos Estats

Sánchez envia un missatge a Ábalos sobre el deure de l’"exemplaritat"
3
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va aprofitar la inauguració de la Internacional Socialista que es va celebrar ahir per llançar un missatge a navegants que, pronunciat la mateixa setmana que ha esclatat l’escàndol que afecta directament l’exassessor del Ministeri de Transports Koldo García Izaguirre, porta inevitablement a pensar en el seu exministre José Luis Ábalos, que continua sent diputat. Davant de socialistes vinguts de tot el món, el cap de l’Executiu es va reafirmar en la seva lluita contra la corrupció, de què va dir que "s’ha de ser implacable, vingui d’on vingui i caigui qui caigui".

Sánchez va assegurar que havia apostat per l’"exemplaritat" i va contraposar l’experiència de governs anteriors, amb referència al de Mariano Rajoy, en el qual s’han conegut diferents episodis en què com a mínim se sospita que van mirar d’obstaculitzar investigacions judicials en marxa, davant la col·laboració i "transparència absoluta" del seu Govern amb la justícia amb l’objectiu que s’aconsegueixi que qui la faci, la pagui.

"Un Govern que va néixer, a més, de la necessitat d’acabar amb la corrupció de l’anterior administració del Govern del Partit Popular i que ha fet a més de la seva exemplaritat i de l’exemplaritat, la seva bandera", va dir, amb referència a la moció de censura que va acabar amb el Govern de Rajoy després de conèixer-se la sentència de la primera època de la Gürtel.

"Davant els que emparaven la corrupció, expulsaven qui denunciava, transparència absoluta avui, i qui la fa, la paga", va declarar Sánchez per comprometre’s a mantenir aquesta actitud durant els pròxims quatre anys. "Una exemplaritat absoluta, total, que no entén de colors," va remarcar sense fer cap menció expressa a la trama Koldo. El líder de la Internacional Socialista, que va presentar l’acte juntament amb la vicepresidenta sortint, la senadora xilena Isabel Allende –filla de Salvador Allende, la presidència del qual va acabar amb el cop d’Estat del dictador Augusto Pinochet–, va recordar que durant els sis anys que porta al capdavant del Govern d’Espanya sempre ha lluitat contra la corrupció.

L’Estat de Palestina

Després de defensar que la Internacional Socialista hauria de ser morada, com a ferma defensora del feminisme, per acabar d’una vegada per totes amb la discriminació de la dona; però també verda, pel seu compromís amb la transició ecològica per combatre el canvi climàtic, Sánchez va passar a referir-se als desafiaments tecnològics i a la defensa dels drets conquerits en diferents fronts, com els col·lectius LGTBI, davant la "deserció dels partits conservadors i liberals" que considera "absorbits" i "parasitats" per les "idees ultres".

Notícies relacionades

Sánchez tampoc va oblidar la guerra d’Ucraïna i el conflicte de Gaza. Segons ell, la Internacional Socialista ha de mostrar una "actitud ferma davant Putin i la invasió d’Ucraïna". Va afirmar que la comunitat internacional no pot abandonar Ucraïna a la seva sort, "un país lliure", just el dia en què fa dos anys de l’inici de les hostilitats.

I ja en l’àmbit internacional, Sánchez va assegurar que, "amb la mateixa contundència", s’ha de reclamar "una solució pacifica" per a Gaza. "Israel té dret a defensar-se d’un atac com el de Hamàs" del 7 octubre i va reclamar la tornada a casa de tots els ostatges, però tot seguit va assegurar que el que va passar aquell dia "no justifica matar civils", arraconar-los a La Franja, va explicar abans de demanar revisar l’acord comercial i polític firmat entre la Unió Europea i Israel. "Israel ha de frenar la seva ofensiva, cessar les hostilitats, permetre l’arribada d’ajuda internacional i assumir els dos Estats i el reconeixement de la comunitat internacional de l’Estat palestí", va assenyalar.

Temes:

Govern Israel