El PP es persona en el cas i vol saber per què es va cessar l’exministre

Els populars insisteixen a assenyalar el president del Govern i asseguren que només busquen "defensar els espanyols"

El PP es persona en el cas i vol saber per què es va cessar l’exministre

EP

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El PP està convençut que el cas Koldo, formalment batejat com a operació Delorme i que a Génova anomenen directament "cas Ábalos", després de la detenció de Koldo García, assessor d’absoluta confiança de l’exministre en l’etapa al capdavant de Transports i quan era número dos del Partit Socialista, s’agreujarà mentre vagin passant els dies. I pretenen esprémer-lo fins al final. La primera decisió, després d’una convocatòria d’urgència de part de la cúpula i els portaveus ahir al Congrés i el Senat, va ser la personació popular en la causa judicial.

La secretària general, Cuca Gamarra, va comparèixer davant els mitjans justificant la decisió tenint en compte que el cas es va posar a caminar després d’una denúncia del PP de Madrid. "Havent sigut denunciants demanem ser part del procés. El nostre únic objectiu és defensar els espanyols", va explicar. L’objectiu, insisteixen en el partit, és "exigir responsabilitats en l’àmbit penal" en funció de com avanci la investigació, "caigui qui caigui".

Prioritat absoluta

Notícies relacionades

Tot i que el PP està sent caut a l’hora de confirmar les seves accions parlamentàries i polítiques, sense tancar la porta a comissions d’investigació, ja va avançar que ha constituït un grup de treball específic amb part de la direcció nacional i amb membres de Congrés i Senat "per anar estudiant cada novetat i analitzar les conseqüències". Això dona bon compte, reconeixen en la formació, que el PP prioritza clarament aquest assumpte.

Com a primera mesura, prepara una sessió de control al Govern per a dimecres vinent carregada de preguntes sobre aquest assumpte. Al president del Govern i a altres ministres com Ángel Víctor Torres, l’executiu autonòmic del qual, el de les Canàries, s’ha vist embolicat també en la trama corrupta. Com publica aquest diari, el llavors president canari va contractar l’empresa de la qual hauria cobrat aquestes comissions Koldo García per recomanació expressa del ministre Ábalos.