Catalunya impugna la llei d’habitatge estatal per invasió de competències

Catalunya impugna la llei d’habitatge estatal per invasió de competències

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa anys que la Generalitat i el Govern espanyol juguen al gat i al ratolí amb les respectives lleis d’habitatge que han anat presentant. Mai agrada la norma que elabora l’altre i la qüestió acaba als tribunals. Ahir, el Govern català va anunciar que presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) contra l’última llei d’habitatge de Pedro Sánchez.

En concret, el Consell Executiu va acordar que recorrerà 11 articles, sencers o de manera parcial, i dues disposicions transitòries de la llei. Ho farà partint d’un informe del Consell de Garanties Estatutàries, l’òrgan de la mateixa Generalitat que es pronuncia sobre les normes del Parlament i del Congrés quan hi ha dubtes sobre la seva legalitat.

Redacció "genèrica"

Notícies relacionades

Segons aquest informe, la llei de Sánchez vulnera competències exclusives de l’Administració catalana en l’àmbit de l’habitatge i l’urbanisme i "no tenen empara en la Constitució". També detecta una "vulneració del principi d’autonomia financera" del Govern català.

El que denunciarà Catalunya, en definitiva, és que la llei estatal està redactada de manera "tan genèrica" que obre la porta a la possibilitat que les polítiques públiques estatals d’habitatge acabin "desplaçant la política pública pròpia de la Generalitat". El recurs al TC arriba després que no hi hagi hagut cap acord en la conciliació prèvia.