Casol portarà Junts al jutjat un cop resolt el cas Madaula

La diputada expulsada del grup postconvergent estudia com recórrer a la justícia al no haver pogut acreditar la seva demanda

Casol portarà Junts al jutjat  un cop resolt el cas Madaula
1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’any que li queda a la legislatura catalana se li pot fer molt llarg a Junts. La convivència dins del grup parlamentari mai ha sigut fàcil, però la sortida de Laura Borràs de la Cambra fa un any, després d’una llarga interinitat, semblava haver aportat certa calma. Ara bé, la denúncia per assetjament de dues diputades afins a l’expresidenta del Parlament contra la direcció de les files ha desbaratat l’aparent tranquil·litat. Cristina Casol ja ha sigut expulsada del grup, després de no haver pogut acreditar els fets que constaven en la seva denúncia per assetjament després de la investigació de l’Oficina d’Igualtat, però no pensa afluixar la corda i ja estudia com recórrer a la justícia ordinària. Segons fonts consultades per EL PERIÓDICO, ho farà quan tingui el resultat de l’altra denúncia davant la Cambra, la que va presentar Aurora Madaula, que la setmana passada va recuperar l’activitat política després de dos mesos de baixa.

"Des de JxCat, solidaritat amb les dones que estan patint aquesta discriminació al Salvador. Una vegada més, el Parlament de Catalunya fa d’altaveu de les injustícies que violen drets de les dones, com ho vam fer també en el cas de Vanesa Mendoza a Andorra". Aquesta va ser la primera intervenció de Madaula després de reincorporar-se dijous al Parlament. Madaula havia firmat una declaració en suport a l’activista andorrana sense l’aprovació de la cúpula postconvergent, que la va obligar a fer-se enrere. L’endemà, va acusar els seus companys d’"assetjament parlamentari".