Els Comuns proposen frenar projectes d’alt consum d’aigua

El partit planteja que plans com el Hard Rock se suspenguin si hi ha restriccions

Els Comuns proposen frenar projectes d’alt consum d’aigua

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

En plena fase decisiva de la negociació dels pressupostos de 2024, el ple específic sobre la sequera que se celebrarà al Parlament la setmana que ve serà una prova d’estrès per als actors que intenten arribar a un acord. Sobretot perquè el Govern ha de trobar com conjugar les reclamacions antagòniques que fan el PSC i els Comuns –els seus socis preferents– amb projectes com el Hard Rock. Uns demanen que se n’aprovi ja el pla urbanístic. Els altres, que es descarti el projecte, condició sine qua non per tornar a donar el seu sí a Pere Aragonès.

Amb l’objectiu d’intentar decantar la balança, el grup de Jéssica Albiach portarà a votació una proposta de resolució per posar fre als projectes que suposin un alt consum d’aigua en plena fase d’emergència. El text, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, reclama al Govern "frenar qualsevol modificació de planejament urbanístic" al sector turístic que suposi mobilitzar més de 100 litres per persona i dia "fins que el consum d’aigua del sector primari i industrial estigui garantit".

Notícies relacionades

Plantejament genèric

És a dir, que mentre les restriccions per la sequera afecten greument agricultors i empreses, no s’autoritzin projectes del mateix patró que el macrocomplex d’oci entre Vila-seca i Salou. Conscients que centrar la proposta només en aquest projecte corria el risc de ser tombada –PSC, Junts, Ciutadans i PP hi estan a favor–, han buscat una formulació més genèrica que pugui ser una pista d’aterratge per a ERC, perquè suposaria deixar en standby el pla urbanístic sense descartar-lo del tot, però que també tensa el PSC a compte de recolzar obres d’aquest calibre en un context d’escassetat d’aigua. Albiach ha insistit en els últims mesos que el consum del Hard Rock seria l’equivalent a un municipi de 30.000 habitants.