El TSJC rebutja reprogramar el judici a Jové

El líder d’ERC al Parlament va demanar dates que no coincidissin amb els plens

El TSJC rebutja reprogramar el judici a Jové

CARLOTA CAMPS

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El TSJC ha decidit mantenir les dates del judici als dirigents republicans Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre; malgrat la petició del president del grup d’ERC al Parlament de reprogramar-lo i evitar que coincidís amb diversos plens de la Cambra catalana.

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, Jové va presentar un escrit davant el tribunal a finals de desembre, en el qual demanava ajornar fins a vuit sessions del judici –previst entre el 10 d’abril i el 29 de maig– per evitar que coincidissin amb dates assenyalades al calendari parlamentari. La defensa del republicà al·legava que no fer-ho vulnerava la seva representació parlamentària i reivindicava tant el seu dret a mantenir l’activitat com a diputat, com també el de poder seguir el judici com a acusat.

Notícies relacionades

En canvi, el tribunal, amb el seu president Jesús Maria Barrientos al capdavant, no ho considera prou motiu i proposa que la Cambra catalana permeti la delegació de vot del parlamentari, entenent que el reglament ho consent. Un argument que també va exposar la Fiscalia en la seva valoració de la petició de Jové, que va recordar diversos exemples de diputats a qui se’ls ha permès la delegació de vot, sense complir estrictament les condicions de malaltia o "incapacitat prolongada" previstes de manera oficial. Una situació en la qual es troba actualment el diputat Lluís Puig.

Jové, en canvi, considerava en el seu escrit que el seu cas no entrava entre els supòsits permesos.