Els Comuns volen que Asens estigui entre els primers en la llista de Sumar

El partit de Colau dona per descomptat que Díaz reservarà per al seu espai el tercer lloc, com Urtasun amb Podem el 2019

Els Comuns volen que Asens estigui entre els primers en la llista de Sumar

SARA GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Amb Jaume Asens esfullant la margarida sobre si accepta o no l’oferiment per ser candidat a les europees, els Comuns aspiren no només que digui que sí, sinó que ocupi un lloc preeminent en la llista de Sumar. En concret, fonts del partit admeten que aspiren que estigui entre els tres primers llocs. "No hem entrat en negociacions encara, però anirà en un molt bon lloc", va deixar ahir caure la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach.

De fet, Ernest Urtasun, que durant una dècada ha sigut el referent dels Comuns a Brussel·les fins que va ser nomenat ministre de Cultura, va ser el tercer de la llista sota el paraigua estatal de Podem el 2019. Amb Asens com a successor, un perfil que ha guanyat notorietat en els últims mesos durant les negociacions amb els independentistes per a la investidura de Pedro Sánchez i la llei d’amnistia, el partit d’Ada Colau dona per descomptat que Yolanda Díaz reservarà per als Comuns aquesta posició d’ascendència en la candidatura.

Notícies relacionades

El "millor perfil"

Albiach, que com a coordinadora de Catalunya en Comú ha participat en l’oferta que s’ha fet a Asens perquè es presenti a les primàries que han de ratificar el cap de llista, reivindica que ell és "el millor perfil" que té l’espai per afrontar el repte de les europees del 9 de juny. "No només perquè la desjudicialització serà important, sinó també per la seva trajectòria en la defensa dels drets humans", argumenta Albiach.