Rueda és el més conegut,i Pontón, la més ben valorada

L’aspirant nacionalista rep una nota de 5,7 punts pels 5,3 del popular, mentre que el socialista obté només un aprovat raspat

Rueda és el més conegut,i Pontón, la més ben valorada

x. a. taboada

2
Es llegeix en minuts
x. a. taboada

Per a l’electorat gallec només hi ha tres líders polítics que li mereix un "aprovat". Són els tres que encapçalen els partits que mantenen representació al Parlament gallec de manera permanent: Alfonso Rueda pel PPdeG, Ana Pontón pel Bloc i José Ramón Gómez Besteiro pel PSdeG-PSOE. Tots els altres suspenen, tot i que alguns d’ells, com Pachi Vázquez (Espazo Común Galeguista) i Marta Lois (Sumar) també siguin reconeguts per un ampli sector de la població. Però entre els tres aprovats hi ha grans diferències.

Alfonso Rueda (PPdeG)88,3% /

Rueda, president de la Xunta, és el dirigent polític amb més notorietat de la comunitat. El coneixen el 88,3% dels gallecs, però no obstant és la candidata del BNG, Ana Pontón, la més ben valorada, amb una nota de 5,7 punts, donant-se la sorprenent circumstància que fins i tot el votant del PSOE té en millor consideració a la líder nacionalista, a la qual valora amb un 6,6 de nota, que al seu propi cap de cartell, Gómez Besteiro, al qual dona un 6,5.

José R. Gómez Besteiro (PSdeG)74,2% /

El líder del PP el coneixen nou de cada 10 gallecs, però resulta que els que més el recorden són els votants del Bloc. El 95% dels nacionalistes reconeix el seu nom, fins i tot més que els propis populars.

Tal com mostra el resultat de l’enquesta, els de Lugo són els més posats en política de Galícia, doncs són els que més grau de coneixement tenen dels líders dels partits.

Per províncies

Notícies relacionades

Rueda és el candidat que té més notorietat a les quatre províncies, el 88,3% de mitjana; seguit de prop per Ana Pontón (82,8%) i ja a més distància per Gómez Besteiro (74,2%), Pachi Vázquez (63,6%), Marta Lois (45,7%), Isabel Faraldo (25,1%) i Álvaro Díaz-Mella (19,9%).

La valoració que rep el líder popular és d’un 5,3 d’una forquilla del 0 a 10. La candidata nacionalista rep una qualificació de 7,7 punts entre els que van votar el Bloc el 2020, mentre els del PP la suspenen i crida l’atenció que els votants del PSOE la valoren amb 6,6 punts, una nota superior en una dècima a la que donen al candidat socialista, una circumstància també que ajuda a entendre l’ascens del Bloc que pronostiquen els sondejos i la vaig caiguda del PSdeG el que pot ser el seu pitjor resultat de la història.