El PP acusa el Govern de promoure una reforma legal "a la carta"

Els populars retreuen a l’Executiu també els canvis en els delictes de sedició i de malversació de l’any passat

El PP acusa el Govern de promoure una reforma legal "a la carta"

EP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP no va trigar ahir ni dues hores a respondre a la idea que va llançar Pedro Sánchez de modificar la llei d’enjudiciament criminal per limitar la durada de les instruccions judicials i així "reparar alguns dels dubtes" que pugui tenir l’independentisme català respecte a l’actual llei d’amnistia. La secretària general dels conservadors, Cuca Gamarra, va assegurar que aquesta iniciativa és una altra "reforma a la carta" més per acontentar Puigdemont i va recordar els canvis en els delictes de sedició i malversació de l’any passat, a més de la mateixa llei d’amnistia. Segons va afirmar Gamarra, aquesta modificació legal intentaria "acotar les investigacions judicials amb la finalitat d’aconseguir el suport de Junts a la llei d’amnistia". La número dos del PP va assenyalar que aquesta reforma és una "amnistia per la porta del darrere".

Precisament, va ser un Govern del PP el que, el 2015, va aprovar fixar terminis màxims a la instrucció de les causes penals i el PSOE va votar-hi en contra. El 2020, els socialistes van recolzar una reforma de Podem que va voler acabar amb aquests límits perquè diversos processos s’havien arxivat per falta de temps. Ara el PP rebutja el que va executar l’Executiu de Rajoy.

Notícies relacionades

Els populars creuen que Sánchez intenta "aplicar la llei de l’embut en la justícia" i que "els jutges no investiguin res que tingui a veure amb ell o amb els seus socis i, si ho fan, acusar-los públicament de prevaricació".

Gamarra ha sol·licitat la compareixença del fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, fent-se ressò de les informacions periodístiques que assenyalen que el fiscal del Tribunal Suprem Álvaro Redondo va canviar un primer informe que recolzava investigar per terrorisme Tsunami Democràtic i Puigdemont, per elaborar després un altre informe en contra, després d’haver-se reunit amb García Ortiz.