El BNG es fixa en els indecisos en uns comicis que veu oberts

El BNG es fixa en els indecisos en uns comicis que veu oberts

X. A. TABOADA

1
Es llegeix en minuts
X. A. TABOADA

Si no saps què fer o tens dubtes sobre qui votar, recolza el BNG. Aquest és el missatge llançat ahir per la candidata nacionalista a la Xunta, Ana Pontón, en l’arrencada de campanya, primer en un acte al matí a Santiago en què encara no es podia demanar directament el vot, i després ja a la nit a l’enganxada de cartells a la Corunya. La cap de llista va fer una crida a la mobilització, dirigida no només als que busquen un canvi al Govern gallec i un gir a l’esquerra, sinó també als indecisos, als "que dubten i no saben què fer", perquè "ho apostin tot al BNG", votessin el que votessin en altres cites amb les urnes. "No es pot perdre ni un sol vot", insistia ahir Pontón a Santiago, on va estar acompanyada dels altres tres caps de llista al Parlament gallec: Luís Bará (Pontevedra), Olalla Rodil (Lugo) i Noa Presas (Ourense), així com la número dos per la Corunya, Mercedes Queixas.

Notícies relacionades

L’acte va servir també per revelar els dos principals cartells de la campanya nacionalista. En un d’aquests, Pontón cobra protagonisme en un primer pla juntament amb l’exclamació Agora!, mentre que el segon diu Galiza que queres juntament amb una silueta de la comunitat. I és que la líder del Bloc es va mostrar convençuda que les pròximes dues setmanes serà un "compte enrere" perquè arribi "el canvi gallec" que ella aspira a encapçalar amb la "primera presidenta" de la Xunta que tindrà "les mans lliures". Pontón sosté que les del 18-F són "les eleccions més importants i més obertes" dels últims 15 anys. Els nacionalistes buscaran "construir una Galícia en gran" i "deixar enrere la Galícia en petit que és el llegat del PP".

El cap de cartell del BNG, que durant quatre anys ha exercit com a líder de l’oposició, insisteix que és "l’única alternativa que garanteix el canvi", que està "a l’abast de la mà". Però per a això, va advertir, "no es pot perdre ni un sol vot".