Investigació

El jutge del cas Montoro va demanar correus que el fiscal va rebutjar

zentauroepp49688127 tarragona 03 09 2019 sociedad edificio de los juzgados de ta190903134801

zentauroepp49688127 tarragona 03 09 2019 sociedad edificio de los juzgados de ta190903134801

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Tono Calleja

El titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona, Rubén Rus Vela, que investiga si integrants del despatx Equipo Económico –que va fundar el 2006 l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro- van utilitzar les seves influències en el Govern central en benefici dels seus clients, va anunciar el 12 de desembre als investigadors del procediment la seva intenció de reclamar els correus electrònics del Ministeri d’Hisenda que la Fiscalia Anticorrupció va decidir no investigar.

El magistrat, segons expliquen a aquest diari fonts del cas, va comunicar la seva decisió en la reunió que va tenir lloc el 12 de desembre passat al seu despatx dels Jutjats de Tarragona, avançada per aquest diari, en la qual, a més dels representants de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i dels Mossos d’Esquadra, van ser-hi presents funcionaris d’Hisenda i els dos fiscals encarregats del cas: Carmen García Cerdá i el tinent fiscal d’Anticorrupció, Antonio Romeral.

A l’esmentat conclave van quedar en evidència les fortes diferències de criteri entre els fiscals a l’hora de fixar l’objectiu d’aquesta investigació judicial, que es manté secreta.

Notícies relacionades

Al setembre, la majoria dels integrants d’una junta de fiscals d’Anticorrupció va rebutjar la intenció de la fiscal del cas, que va convocar l’article 27 per a així poder investigar el contingut dels missatges. Aquesta funcionària considera que podien ser indicis que alts funcionaris del Ministeri d’Hisenda i de l’Agència Tributària podrien haver comès delictes de revelació de secrets durant el mandat de Montoro.

Aquesta redacció va poder consultar el contingut d’alguns d’aquests correus, que evidencien que alts funcionaris van tenir accés a dades confidencials del, entre d’altres, cofundador de Podem Juan Carlos Monedero, de l’expresident de Bankia Rodrigo Rato i de l’expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre.