El PP pretén alentir l’amnistia i demana que compareguin experts

Els populars argumenten la petició de declaracions en la comissió de Justícia amb el "rebuig intens" que suscita la llei

El PP pretén alentir l’amnistia i demana que compareguin experts

M. Á. R.

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El PP vol esgotar totes les vies que hi pugui haver per retardar al màxim possible l’aprovació de la llei d’amnistia. Després que la setmana passada el bloc de la investidura rebutgés les esmenes a la totalitat presentades pels populars i per Vox, els conservadors busquen nous obstacles per col·locar durant el tràmit parlamentari de la mesura de gràcia. A un dia que acabi el termini per registrar esmenes parcials i que es comencin a debatre en la comissió de Justícia, el PP va reclamar ahir que s’obri un termini perquè puguin comparèixer experts en aquesta comissió, una cosa bastant inusual.

Aferrant-se a un article del reglament del Congrés, els populars van presentar un escrit davant la taula de la comissió de Justícia, on el PSOE i Sumar tenen majoria, sol·licitant que s’obri un termini perquè hi puguin comparèixer "les persones i institucions que considerin oportunes a fi d’assessorar i escoltar les seves aportacions en relació amb la tramitació" de l’amnistia. D’aquesta forma, miren d’alentir una vegada més la tramitació de la norma i, per tant, la seva aprovació definitiva.

Notícies relacionades

A l’escrit de quatre pàgines, el PP afirma que "poques iniciatives parlamentàries han suscitat un rebuig tan intens" i un debat que "ha desbordat el cercle polític i de l’opinió pública general, i que ha arribat a l’àmbit acadèmic i al de professions jurídiques". A això hi afegeixen que la proposició de llei que va registrar el PSOE en solitari no va acompanyada dels informes preceptius que haurien sigut imprescindibles si el Govern central l’hagués tramitat com a projecte de llei. Per això, sol·liciten les compareixences, però no detallen qui.

Aquest nou moviment del PP, que segurament acabarà sent rebutjat per la taula de la comissió de Justícia, busca únicament retardar l’aprovació de la norma.