El Govern confia a aprovar els comptes i demana corresponsabilitat

Plaja apressa els partits a negociar i ofereix "mà estesa" per arribar a acords

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La portaveu del Govern, Patricia Plaja, va afirmar que l’Executiu és "optimista" sobre l’aprovació dels conptes de la Generalitat per al 2024. Va demanar a les forces polítiques "que no es demorin" les converses amb els partits per posicions basades en "estratègia de negociació".

Notícies relacionades

"Tots sabem el que ens juguem en aquests pressupostos", va remarcar la portaveu, apel·lant al fet que són pressupostos "expansius" que "repercuteixen en el dia a dia dels ciutadans en tots els àmbits". En relació amb les negociacions, la portaveu del Govern va mantenir la "mà estesa a arribar a acords" però va evitar concretar amb quines forces ho veu més possible. "Estem convençuts que serem capaços de deixar enrere diferències de partits per arribar a acords de país", va remarcar.

Per la seva banda, el titular d’Empresa, Roger Torrent, va fer una valoració molt optimista de les dades d’atur del 2023 i va mostrar la seva confiança a mantenir la tendència malgrat els pronòstics de desacceleració per al 2024. "Tenim un molt bon 2023 i esperem que tinguem també un molt bon exercici el 2024", va apuntar.