Coalició fallida

Les bases de Podem rebutgen anar amb Sumar a les gallegues

Video: Agencia Atlas / Foto: EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les bases de Podem Galícia han rebutjat presentar-se en coalició amb Sumar a les pròximes eleccions a la Xunta del 18 de febrer. Aquest ha sigut el resultat de les primàries, en les quals van participar un total de 2.513 inscrits, dels quals el 62,36%, gairebé dues terceres parts, van votar en contra d’una llista conjunta amb la formació liderada per la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz. "La gent de Podem vol que el nostre projecte sigui respectat", va declarar la secretària general de l’organització, Ione Belarra, en un missatge a la xarxa social X.

Notícies relacionades

Si bé les cúpules de Podem, Sumar i Izquierda Unida havien arribat a un principi d’acord per presentar-se en una mateixa llista electoral, les bases morades han rebutjat aquesta opció per majoria.

El preacord entre la direcció de Podem Galícia i Sumar contemplava que la cap de llista de la coalició seria Marta Lois, persona de confiança de Yolanda Díaz i actual portaveu parlamentària de Sumar. I, malgrat el consens entre la direcció gallega de Podem i la formació de Yolanda Díaz, finalment s’ha imposat la línia defensada per la cúpula estatal.