Estudiant brillant i gran coneixedor de l’Administració

Estudiant brillant  i gran coneixedor  de l’Administració

Antonio Cid de Rivera

2
Es llegeix en minuts
Antonio Cid de Rivera

"Orgull i emoció". Això és el que han sentit a la Facultat d’Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Extremadura al conèixer que un antic alumne assumeix la cartera d’Economia del Govern de Pedro Sánchez. El seu degà actual, Luis Marín, assegura que el nou ministre Carlos Cuerpo Caballero ha seguit mantenint el contacte amb la seva facultat, acudint a trobades i seminaris quan se li ha requerit. L’última vegada, de fet, ho va fer l’abril d’aquest any.

"La fama que tenia en el seu moment és que era un alumne brillant", assenyala Luis Marín, que apunta que després de llicenciar-se a Badajoz va aprovar una oposició per convertir-se en tècnic comercial de l’Estat. Posteriorment, va fer un màster en Economia per la London School of Economics i un doctorat a la Universitat Autònoma de Madrid. Parla anglès i francès correctament. Segons apunta, mai ha perdut el contacte amb la seva facultat, de la qual se sent molt orgullós, i va participar a Badajoz en una reunió d’alumnes distingits del centre que es va portar a terme el curs passat.

Fill de professors d’ensenyament Secundari, Carlos Cuerpo Caballero va néixer a Badajoz, tot i que la seva mare procedeix de Valle de la Serena. Bon company com a estudiant, continua vinculat a Badajoz on continua residint la seva mare, que va enviduar fa alguns anys. La seva formació acadèmica va ser en aquesta ciutat, però també a Suïssa, on els seus pares van fer una estada a l’Ambaixada d’Espanya i es van emportar els seus dos fills. Posteriorment, el seu pare va treballar en el Centre de Professors i Recursos de Badajoz i la seva mare com a orientadora als instituts públics Maestro Domingo Cáceres i Bioclimático.

Llest i treballador

Notícies relacionades

Antonio Fernández, catedràtic d’Economia i degà de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat d’Extremadura en l’etapa d’estudiant de Cuerpo, recorda com "era un alumne que destacava sobre manera". "Li vaig fer classe i era un alumne molt llest i a més molt treballador", afirma aquest professor, que afegeix que després ha seguit el rastre de la seva carrera, la qual ha sigut "brillant". Segons la seva opinió, era una persona "molt normal, molt obert, molt social, que de seguida entaulava conversa amb qualsevol". Posteriorment, sent ell degà, el va convidar a fer una xerrada de formació a la facultat "per demostrar als alumnes que qualsevol estudiant extremeny rep una formació a Extremadura de primeríssim nivell".

Tècnicament, se’l considera "molt qualificat" i gran coneixedor de l’Administració. D’estreta relació amb José Luis Escrivá, va ser fitxat per Nadia Calviño per al ministeri, i es va convertir en un dels seus més estrets col·laboradors. Formava part de la representació en el Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial, el Banc Europeu d’Inversions o el G-20. També ha sigut responsable d’encapçalar la representació d’Espanya en el Comitè Econòmic i Financer de la UE.