Feijóo retarda més la reunió amb Sánchez i insisteix a pactar l’ordre del dia

Feijóo retarda més la reunió amb Sánchez i insisteix a pactar l’ordre del dia

Diego Radamés - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El marge perquè la reunió entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo es produeixi abans de final d’any s’estreny. De les tres dates que va proposar el gabinet del president del Govern a Génova, una ja ha vençut –ahir mateix– i les altres dues restants coincideixen amb la ressaca de cites poc digeribles per als populars. La primera, aquest divendres vinent, es produiria l’endemà de la reunió de Pedro Sánchez amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l’espera de reprendre la taula de diàleg entre governs. La segona, la que de veritat incomoda el PP, proposada per a divendres de la setmana vinent, se celebraria després de consumar-se la moció de censura a Pamplona pactada entre el PSE i EH Bildu per donar l’alcaldia als abertzales. Tot i així, el calendari no és l’únic problema.

El tema capital continua sent el contingut de la reunió. Els populars, que es van molestar a l’assabentar-se a través dels mitjans de comunicació de la pretensió de Sánchez de veure’s amb Feijóo, sempre han repetit que volien un "ordre del dia" per escrit amb els temes a tractar. A Génova encara cou la trobada de la primavera del 2022, el primer cara a cara que els dos líders van tenir des de l’arribada de Feijóo a Madrid, per haver vist publicats a la premsa els pactes d’Estat que el socialista posaria a sobre de la taula. "Això no torna a passar", diuen els populars.

Notícies relacionades

Tres temes bàsics

Tot i que l’equip de Sánchez ha fet públics els tres assumptes que vol tractar amb Feijóo (la renovació del Consell General del Poder Judicial, la modificació de l’article 49 de la Constitució per eliminar la paraula "disminuïts" i el finançament autonòmic), el PP vol rebre un document per escrit. I, després, diu l’entorn pròxim de Feijóo, respondre també per escrit per influir en aquest ordre del dia.