Xoc entre política i justícia

El Poder Judicial alerta contra la deslegitimació dels jutges

Guilarte assenyala que declaracions com les de Nogueras i Monago tenen un "efecte devastador" i demana rebaixar la tensió

El Poder Judicial alerta contra la deslegitimació dels jutges

CRISTINA GALLARDO

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

El president del Consell General del Poder Judicial, Vicente Guilarte, va advertir ahir de l’"efecte devastador" que tenen els "injustos intents de deslegitimació del Poder Judicial" protagonitzats per representants públics al Congrés i el Senat, en clara al·lusió a la recent intervenció de la portaveu de Junts a la Cambra baixa, Míriam Nogueras, assenyalant jutges del Tribunal Suprem per la seva intervenció en les causes del procés, però també a les al·lusions directes del senador popular José Antonio Monago a un jutge del cas Gürtel. Concretament, i en presència del ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, Guilarte es va referir a "representants dels poders públics a qui l’efímera tribuna de què disposen els facilita la diatriba", com es va veure "dimarts al Congrés i al Senat". I va afegir: "Cap poder de l’Estat pot ser còmplice d’aquestes campanyes ni amb les seves actituds ni amb els seus silencis".

Notícies relacionades

"Sisplau, rebaixin la tensió. Deixin-nos en pau", va afegir Guilarte, aprofitant l’oportunitat que li brindava la seva intervenció en l’acte d’entrega dels 18 Premis de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, en què va alertar que aquests episodis "minen la confiança dels ciutadans en la justícia i, en el cas de les víctimes de la violència de gènere, contribueixen a augmentar la seva desprotecció".

El president de l’òrgan de govern dels jutges va assegurar que "cap jutge pot ser emplaçat per cap Comissió per justificar el seu procedir jurisdiccional" i va alertar que "iniciar aquesta via implicaria un xoc brutal entre poders de l’Estat".

Temes:

Justícia