El Govern nomenarà avui Iceta ambaixador d’Espanya a la Unesco

L’extitular de Cultura, que renunciarà a la seva acta de diputat al Congrés, agafa el relleu de l’exministre Rodríguez Uribes

El Govern nomenarà avui Iceta ambaixador d’Espanya a la Unesco
1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L’exministre de Cultura i Esports Miquel Iceta serà el nou ambaixador d’Espanya davant l’Organització per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco), amb seu a París. Iceta substituirà d’aquesta manera el també exministre de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes. El nomenament serà aprovat en el Consell de Ministres d’avui, segons fonts consultades per Servimedia.

Una vegada que Iceta sigui elegit ambaixador delegat permanent d’Espanya a la Unesco, l’exlíder del PSC renunciarà a la seva acta de diputat per Barcelona al Congrés dels Diputats.

Iceta va sortir de l’Executiu que presideix Pedro Sánchez per a aquest nou mandat després de ser ministre de Cultura i Esports entre el juliol del 2021 i el novembre del 2023 i titular de Política Territorial i Funció Pública entre el gener i el juliol del 2021. Espanya continua des de fa 15 dies en el Consell Executiu de la Unesco fins al 2027, amb més vots que els EUA, França, Alemanya o el Regne Unit.

Notícies relacionades

Treballar per la pau

Des del 1945 la missió de la Unesco consisteix a contribuir a l’edificació de la pau al món mitjançant la cooperació internacional, per ser aquest l’únic mitjà de bastir ponts entre les nacions. En la seva condició de laboratori d’idees, la Unesco mira d’oferir a tots els països l’àmplia sèrie de competències i coneixements que ha acumulat gràcies a la cooperació internacional en els àmbits de l’educació, la ciència, la cultura i la comunicació i informació.

Temes:

Miquel Iceta