La fiscal que investiga el despatx que va fundar Montoro, expedientada

Inspecció de la Fiscalia acusa García Cerdá de desobediència al seu superior

1
Es llegeix en minuts
T. CALLEJA / C. GALLARDO Á. VÁZQUEZ / J. G. ALBALAT

La cap de la Inspecció de la Fiscalia General de l’Estat, María Antonia Sanz Gaite, ha iniciat una investigació disciplinària contra la fiscal Carmen García Cerdá, a qui acusa de cometre una falta molt greu per suposadament desobeir les ordres que li va donar el seu cap a Anticorrupció, Alejandro Luzón, en la causa que investiga el despatx, Equip Econòmic, que va fundar el 2006 l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona instrueix en secret un procediment en el qual mira de determinar si EE va utilitzar en benefici dels seus clients les seves influències entre els alts càrrecs i funcionaris del Ministeri d’Hisenda del Govern del PP. García Cerdá havia recorregut a l’article 27 de l’Estatut Fiscal per mostrar les seves discrepàncies amb les ordres rebudes de Luzón, que no era partidari de practicar més diligències en relació amb els documents adjunts a diferents correus electrònics apareguts en el procediment.

En la Junta de Fiscals d’Anticorrupció del 26 de setembre, Luzón va obtenir el suport de 19 companys, mentre que només cinc van apostar per García Cerdá, cosa que significava que les diligències que ella considerava necessàries perquè avancés la instrucció ja no es portessin a terme. Ara, a García Cerdá se li atribueix una conducta contrària a la postura del seu cap.

Notícies relacionades

Xarxa clientelar

La fiscal pretenia investigar un delicte de revelació de secrets que es desprèn del contingut dels correus que van aportar el Ministeri d’Hisenda, l’Agència Tributària i la Direcció General de Tributs, i que estaria relacionats amb una presumpta xarxa clientelar teixida per l’empresa fundada per Montoro, però de la qual es va desvincular, segons diu l’exministre del PP, el 2008.