Feijóo amplia la cúpula amb quatre dones i Sémper com a portaveu

El líder popular col·loca com a vicesecretàries dues polítiques properes a Ayuso i confirma el dirigent basc en el càrrec que va ocupar en campanya

2
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS PALOMA ESTEBAN

Alberto Núñez Feijóo va completar ahir la reestructuració de la cúpula del PP amb quatre noves incorporacions, totes elles dones. També va confirmar Borja Sémper com a portaveu del partit, càrrec que va ocupar durant el període electoral. Com podria dir Mariano Rajoy, Feijóo s’ha mostrat bastant amarrategui, ja que gairebé no ha arriscat. Aquests són els perquès de les seves decisions conegudes aquests dies.

‘centrar’ EL LÍDER.

El líder del PP vol assegurar-se el control ferri dels 137 diputats del grup parlamentari. No vol soroll ni dissensions ni versos lliures. Per això ha col·locat com a portaveu Miguel Tellado, un home de la seva total confiança, que a Galícia ja va demostrar el seu to aspre i la seva capacitat de coordinació. Aquestes característiques de Tellado, per contrast, faran que Feijóo sembli més moderat del que realment és.

EL PES DELS vells amics.

Expliquen al partit que, quan Feijóo va a un míting a Castella i Lleó, no va a dinar o sopar amb el president de la Junta, Alfonso Fernández Mañueco, sinó amb el seu antecessor: Juan Vicente Herrera, un gran amic del líder del PP. Herrera va ser el que li va suggerir el nom d’Alicia García, que serà portaveu al Senat. Per recolzar-la, Feijóo ha posat de secretari general del grup parlamentari Javier Arenas, un altre vell amic i baró rellevant de la primera dècada de segle.

LA RELACIÓ AMB VOX.

Elías Bendodo perd pes orgànic després d’haver sigut coordinador general (càrrec que ara ocuparà oficiosament Carmen Fúnez). Es queda a la vicesecretaria de Política autonòmica i municipal i anàlisi electoral. Bendodo va ser l’encarregat de gestionar les enquestes electorals. La mala gestió de les expectatives va contaminar tota l’estratègia del PP. A aquest error cal sumar-hi el caos que va viure el PP al juny, quan diversos governs autonòmics depenien de Vox i no hi va haver una directriu clara.

Notícies relacionades

UN MODERAT I CARES NOVES.

Borja Sémper, fins ara vicesecretari de Cultura i Societat Oberta, es queda tan sols amb Cultura i ja assumeix de ple el càrrec de portaveu. El dirigent basc manté l’etiqueta de moderat i pot tenir poder per marcar límits davant Vox i compensar la duresa de Tellado. Al comitè de direcció s’hi incorporen com a vicesecretàries Paloma Martín (Desenvolupament Sostenible), Ester Muñoz (Sanitat i Educació), Ana Alós (Igualtat i Conciliació) i Noelia Núñez (Mobilització i Repte Digital). Martín i Núñez són properes a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Crida l’atenció que Feijóo hagi creat una vicesecretaria d’Igualtat mentre que el seu soci Vox suprimeix carteres d’aquest àmbit..