zentauroepp50850659 spain sit and talk191111100659

zentauroepp50850659 spain sit and talk191111100659 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Un jutjat de l’Hospitalet de Llobregat va arxivar el 2019 les diligències que havia obert per la mort d’un ciutadà francès durant el bloqueig de l’aeroport de Barcelona-el Prat en protesta per la sentència del procés. La decisió de la titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de l’Hospitalet es devia al fet que després de rebre els resultats de l’autòpsia va concloure que el motiu de la mort no era constitutiu d’«infracció penal».

Es dona la circumstància que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, instructor del cas Tsunami Democràtic, havia demanat un informe als Mossos d’Esquadra en relació amb la mort per trobar els seus familiars i fer-los un oferiment d’accions. El cos policial va informar explicant que en cap dels nou atestats que van aixecar sobre el bloqueig de l’aeroport convocat per la plataforma investigada hi apareixia cap referència a la mort del turista francès.

Notícies relacionades

Davant aquesta resposta, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 va demanar informació sobre les diligències obertes al jutjat de guàrdia el 14 d’octubre del 2019 quan més de 8.000 persones es van concentrar a la terminal per impedir l’accés i sortida de vols des de Barcelona.

Sense esperar resposta, el magistrat va elevar una exposició raonada al Tribunal Suprem perquè sigui aquest tribunal el que assumeixi la investigació i, si ho considera convenient, imputi l’expresident de la Generaralitat Carles Puigdemont, que com a eurodiputat és aforat. També gaudeix d’aquesta condició el diputat del Parlament Ruben Wagensberg, també citat pel magistrat en la interlocutòria en la qual imputa la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i nou persones més.