Suspesos dos guàrdies civils que van afirmar estar disposats a «vessar l’última gota de sang en defensa d’Espanya»

EP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director general de la Guàrdia Civil, Leonardo Marcos, ha suspès tres agents del cos policial per la seva relació amb l’emissió de missatges sobre la llei d’amnistia i els pactes entre el PSOE i Junts per Catalunya, segons ha avançat ‘ElDiario.es’. La direcció els ha obert un expedient als tres per una falta molt greu que pot comportar l’expulsió del cos.

Dos dels suspesos són membres de la direcció de l’associació Aprogc, que va publicar un comunicat divendres passat en què asseguren estar «disposats a vessar l’última gota de la seva sang en defensa de la sobirania i independència d’Espanya i del seu ordenament constitucional».

Notícies relacionades

D’altra banda, el tercer expedientat forma part de l’associació Jucil. En aquest cas, va acusar Pedro Sánchez de cometre «una gran fellonia», després que el líder socialista defensés davant el Comitè Federal del PSOE el seu acord.

Els agents han sigut immediatament apartats del cos i ho estaran durant el termini de tres mesos, mentre es resol l’expedient, informa el mitjà citat.