Tribunals

La defensa de Conde-Pumpido Jr. prepara una querella per denúncia falsa contra la dona que el va acusar de violació grupal

La presumpta agressió sexual serà investigada pel jutge d’instrucció Serrano-Arnal, el mateix que va instruir la causa pel patrimoni de Rodrigo Rato

¿Qui és Cándido Conde-Pumpido, detingut per una presumpta violació grupal?

Detingut el fill de Conde-Pumpido sota acusació de violació grupal

La defensa de Conde-Pumpido Jr. prepara una querella per denúncia falsa contra la dona que el va acusar de violació grupal
2
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

La defensa de Cándido Conde-Pumpido Varela, fill del president del Tribunal Constitucional, ultima una querella per denúncia falsa contra la dona que divendres el va denunciar per haver-la agredit sexualment en grup al domicili del lletrat, acusacions per les quals va ser detingut i posteriorment posat en llibertat diumenge a la nit.

La denúncia falsa es regula a l’article 456 del Codi Penal i comporta penes de presó que poden anar des dels sis mesos a dos anys i multa de 12 a 24 mesos si s’imputés un delicte greu, com és el cas.

L’advocat de Conde-Pumpido, Ricardo Álvarez-Ossorio, es pregunta, en declaracions a ‘El Periódico de España’, del grup Prensa Ibérica, què hauria passat amb el seu client si no arribés a tenir càmeres al seu domicili, ja que les gravacions aportades al jutjat de guàrdia a qui va correspondre valorar la situació processal de Conde-Pumpido Varela són les que van servir per descartar l’adopció de mesures cautelars contra ell. En tot cas, la fiscalia no va sol·licitar la presó i es va limitar a demanar una mesura d’allunyament de la dona que tampoc va adoptar la jutge María Isabel Durántez, en funcions de guàrdia al Jutjat d’Instrucció número 44 de Madrid.

Segons el lletrat, de la seva denúncia per acusació falsa hauria de derivar-se una «sentència que ha de ser exemplificativa» perquè la gent «que no té càmeres a casa» no es trobi en una situació similar. 

Segons detallava la magistrada en la seva interlocutòria de posada en llibertat, a les imatges aportades es veuen diferents dependències del domicili al llarg de tota la matinada i primeres hores del matí i no apareix «cap situació similar a la descrita» per la dona denunciant. Se la veu a ella en companyia de l’advocat «bevent etc. sense que pugui endevinar-se cap situació coincident amb el relat de fets que ella manté», precisava la jutge.

A preguntes d’aquest diari, el lletrat assenyala que desconeix els motius de la dona per fer una denúncia contra el seu client i dos homes més que eren en aquell moment a la vivenda, i no sap si ha sigut «una boja llatina amb una enrabiada» o una altra cosa diferent, en al·lusió a una maniobra preparada per algú per perjudicar l’advocat. Afegeix que n’hi ha prou amb una consulta a internet per obtenir informació sobre el passat judicial d’aquesta dona al seu país d’origen.

Notícies relacionades

A partir d’aquest moment, la instrucció de l’assumpte correspondrà al Jutjat d’Instrucció número 31 de Madrid, el titular del qual, Antonio Serrano-Arnal, va ser el que va investigar el patrimoni ocult de l’exministre popular Rodrigo Rato, que es començarà a jutjar en uns mesos. De moment, i segons les fonts jurídiques consultades, aquest dilluns al migdia el jutge encara no comptava amb l’atestat i la resta de documentació generada diumenge a la nit per iniciar les seves indagacions. El magistrat serà l’encarregat de practicar noves diligències i decidir sobre l’arxivament o no de les actuacions.

Conde-Pumpido Varela va ser detingut divendres per la Policia Nacional després que una dona d’origen brasiler denunciés una presumpta agressió sexual en grup. La dona va denunciar que va ser agredida sexualment per Conde-Pumpido Varela i els altres dos homes quan es trobaven a la vivenda del fill del president del Constitucional.