Feijóo omple València per mostrar el rebuig del PP a l’amnistia

El president nacional del PP protagonitza a la capital valenciana un míting-concentració contra la investidura de Pedro Sánchez

Milers de simpatitzants i afiliats del PP estan ja reunits a les Torres dels Serrans per escoltar Feijóo, Carlos Mazón i María José Català

2
Es llegeix en minuts

El president nacional del Partit Popular Alberto Núñez Feijóo participa avui en un míting-concentració «en defensa de la igualtat de tots els espanyols», que se celebra a València, a partir de les 12 del matí. Junt amb el líder dels populars, intervindran també el president de la Generalitat i del PPCV Carlos Mazón, i l’alcaldessa de València María José Català. El PSOE de Pedro Sánchez i Junts per Catalunya, el partit de Carles Puigdemontestan avançant en les negociacions que permetran al president en funcions socialista ser investit com a nou president del Govern amb el suport dels independentistes catalans i d’altres formacions parlamentàries. A canvi del suport de Junts s’aprovarà una llei d’amnistia que evitarà que el mateix Puigdemont i els participants en el referèndum il·legal de l’1 d’octubre del 2017 i en els actes vandàlics que van tenir lloc aquells dies en diversos punts de Catalunya, més d’un miler de persones, acabin a la presó o hagin de fer front a multes o altres sancions.

Núñez Feijóo ha fet diversos actes de protesta contra aquesta llei d’amnistia, a Madrid, Toledo i Màlaga, i ara a València, contra una decisió que entén que és «immoral i inconstitucional», perquè suposa «portar el Govern d’Espanya al caire del precipici constitucional». A més en compareixences públiques prèvies a la d’avui, Feijóo ha criticat les concessions de Sánchez als independentistes com la condonació de centenars de milions de deute i la cessió de la xarxa de Rodalies de Renfe que passaria a dependre de l’autonomia catalana.

Notícies relacionades

L’acte de protesta dels populars se celebra a la plaça dels Furs, al costat de les Torres dels Serrans, i ja són molts els valencians, militants i simpatitzants del PPque s’estan acostant a aquest lloc per acompanyar els seus líders i escoltar les seves crítiques a Sánchez i el PSOE. Una gran part d’ells porten banderes espanyoles constitucionals. A més, estan vivint la visita de Feijóo com un dia de festa, prenent un cafè o l’aperitiu als bars pròxims. Entre el públic congregat ja s’ha vist els regidors del PP de València Marta Torrado i Juan Carlos Caballero.

Nombrosos assistents a l’acte convocat pels populars porten banderes d’Espanya, banderoles del PP i també cartells en contra de Pedro Sánchez. Per exemple, una dona porta el típic cartell de «‘Se vende’» que es col·loca als pisos i garatges, amb el lema irònic de «‘Se vende España’».