Asens afirma que només falta «un 5%» perquè PSOE i Junts tanquin un pacte sobre l’amnistia

Jesús Hellín - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Hores després del pacte anunciat entre el PSOE i ERC per a la llei d’amnistia, el negociador de Sumar, Jaume Asens, ha assegurat que també l’acord amb Sumar està només a expenses dels últims serrells. En concret, ha precisat a Catalunya Ràdio, d’«un 5%» que no té a veure amb el mediador que reclama Carles Puigdemont. «Els elements que separen el PSOE i Junts són petits i secundaris», ha assegurat el dirigent, que ha detallat que es tracta d’un parell de qüestions que han quedat «bloquejades» en un moment en què hi ha «acord en el 95%» restant.

Notícies relacionades

Els actors que estan dialogant asseguren que les pròximes hores seran «clau» perquè es treballa amb la vista posada a poder registrar la llei d’amnistia aquesta mateixa setmana i divendres quedi ja fixada la data de la investidura. No obstant, i tot i que aquestes són les previsions, Asens, que té vincle tant amb Toni Comín com amb Puigdemont, ha cridat a la prudència i a «no donar res per fet» ni a descartar que, malgrat tenir l’acord a l’abast en aquests moments, es pugui «torçar».

El dirigent de Sumar i dels Comuns també ha reconegut que incloure els encausats de Tsunami Democràtic en l’amnistia, així com el cas dels 13 CDR acusats de terrorisme, era una de les complicacions per arribar a una entesa i que el fet que el PSOE hagi cedit en aquesta qüestió ha «aplanat el camí». ERC ha tret pit d’haver aconseguit precisament que aquestes dues causes s’incloguin en la norma per donar carpetada a la judicialització del procés, tot i que Asens ha afegit que Junts també ha batallat per aquesta qüestió.