Comitè de direcció

El PP diu que Espanya és una «dictadura» perquè és el PSOE el que «insinua» la data d’investidura

El PP diu que Espanya és una «dictadura» perquè és el PSOE el que «insinua» la data d’investidura

Diego Crespo / PP

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La presidenta del Congrés, Francina Armengol (PSOE), continua sense posar data al debat d’investidura de Pedro Sánchez, tot i que fa ja 27 dies que el rei Felip VI va designar el líder del PSOE com a candidat. Les difícils negociacions que el dirigent socialista ha de tancar amb una amalgama de partits, si vol seguir a la Moncloa, està retardant el calendari. La data límit és el 27 de novembre, tot i que algunes fonts del PSOE van començar a dir dissabte, en el comitè federal, que el debat es podria celebrar la setmana que ve, els dies 7 i 8 de novembre.

Les informacions dels mitjans de comunicació han servit a la secretària general del PP, Cuca Gamarra, per criticar Sánchez i lamentar que aquest detall de la data es conegui pel PSOE i no per boca d’Armengol. En una roda de premsa a la seu del PP després del comitè de direcció, Gamarra ha dit que «és un símptoma més» de la «degradació» de la vida política, del qual responsabilitza Sánchez. «Que sigui el PSOE el que ho insinua, simplement crec que demostra una vegada més el poc rubor que té [Sánchez] a l’hora d’evidenciar la manipulació i el control que vol portar a terme sobre la resta de poders. I això, si em permeten, em recorda les dictadures», ha dit. «En les dictadures sol ser el partit del líder el que anuncia quan passaran les coses que afecten els altres poders. I sens dubte, no és el camí correcte», ha continuat.

Notícies relacionades

La número dos del PP ha aprofitat la intervenció davant els mitjans de comunicació per criticar la voluntat de Sánchez d’aprovar una amnistia per als encausats pel procés del 2017 i ha qualificat de «teatret» la consulta que el PSOE ha organitzat entre la seva militància. El secretari general no ha introduït la paraula ‘amnistia’ en la pregunta: «¿Recolzes l’acord per formar un govern amb Sumar i aconseguir el suport d’altres formacions polítiques per assolir la majoria necessària?».

Gamarra ha dit que, «si vol consulta», que consulti tots els espanyols en les urnes i deixi passar el seu torn d’investidura per repetir les eleccions generals el 14 de gener. «Els independentistes saben que Sánchez no té principis i està disposat a qualsevol tipus de cessió i qualsevol tipus de xantatge per aconseguir la investidura. És immoral i un autèntic frau electoral el que el comitè federal va aplaudir», ha reblat la secretària general.