L’aliança d’esquerres

Colau lamenta els «atacs personals» d’Iglesias i la «deslleialtat permanent» de Podem

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Lluny d’acabar-se, el serial de retrets entre Ada Colau i Pablo Iglesias continua. Després d’acusar-la de llançar «amenaces» econòmiques a Podem i de moure’s per una «frustració autoritària», la líder dels Comuns ha lamentat els «atacs personals» per part de l’exlíder dels morats, a més d’assenyalar la «deslleialtat permanent» que estan mantenint amb Sumar i Yolanda Díaz. «No vull entrar en una roda de qui ha de disculpar-se primer», ha etzibat Colau en una entrevista a RAC-1 en la qual ha descartat totalment ser ministra en el pròxim Govern després de reconèixer que hi ha donat «moltes voltes».

La líder dels Comuns ha reconegut que no parla amb Iglesias des de fa temps i que està «relativament» sorpresa pel que considera una «sobreactuació» de l’exlíder de Podem que ha atribuït a una voluntat de «tapar l’acord» de Sumar amb el PSOE. De fet, ha considerat que el també exvicepresident del Govern «no ha renunciat» a continuar portant la batuta de Podem malgrat que la seva secretària general és Ione Belarra.

Notícies relacionades

«Estic aquí donant la cara, no vull entrar en el fang dels atacs personals», ha continuat l’exalcaldessa, que ha deixat caure que ha rebut «molts missatges de solidaritat», també de dirigents de Podem. No obstant, ha assenyalat que el fet que els morats «qüestionin gairebé cada dia» el lideratge de Yolanda Díaz, l’espai de Sumar o que insinuï que anirà «per lliure» suposa una «deslleialtat permanent» difícil de sostenir. Davant aquesta actitud, ha remarcat que ella no ha llançat «cap amenaça», sinó que ha considerat oportú recordar que hi ha un acord firmat que «beneficia molt Podem» –en termes econòmics s’emporta el 23% del que rep Sumar– i que per això mateix el va firmar. «No és una amenaça, això ens vincula a tots», ha afirmat.

A més, si bé Iglesias va retreure a Colau que des del seu partit se l’ha defensat sempre quan ha sigut víctima de casos de ‘lawfare’, l’exalcaldessa ha replicat que els Comuns han defensat i denunciat sempre els atacs que ha rebut ell per part de l’extrema dreta. «Sense cap titubeig», ha conclòs.