Educació

El Govern dona el vistiplau al ‘pin parental’ a les Balears: «Són coses de sentit comú»

Aquesta mesura està inclosa en els 110 punts que van pactar PP i Vox per investir Marga Prohens com a presidenta

El vicepresident Antoni Costa ha enviat un encàrrec als seus socis després que tombessin el sostre de despesa al Parlament: «Nosaltres complim el que pactem»

El Govern dona el vistiplau al ‘pin parental’ a les Balears: «Són coses de sentit comú»

CAIB

1
Es llegeix en minuts

El Govern balear ha donat el seu suport al ‘pin parental’ després que el Partit Popular i Vox fessin ahir el primer pas per implantar-lo a les Balears, una mesura que estava contemplada en l’«acord conjunt per al Govern de les Illes Balears» firmat per les dues formacions. Els partits exigeixen al Govern, enmig de la crisi actual per la lliure elecció de llengua i la negociació dels pressupostos, que «garanteixi el coneixement previ i l’acceptació dels pares de qualsevol contingut extracurricular que puguin rebre els seus fills dins de l’aula».

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha afirmat que aquest tipus d’accions són «coses de sentit comú que ja s’estan fent» en els centres escolars de les illes: «Ja s’informa els pares i poden decidir sobre les activitats voluntàries». En aquest sentit, enmig de la crisi de govern amb Vox, el vicepresident ha recordat que es tracta d’un dels punts de l’acord de governabilitat amb els seus socis i ha aprofitat per enviar un encàrrec: «Nosaltres complim el que pactem».

Notícies relacionades

La ultradreta parlava, en un primer moment, únicament del «contingut afectivosexual i ideològic», tot i que els populars van presentar una esmena per ampliar la restricció a qualsevol iniciativa. La iniciativa presentada per Vox i acceptada pel PP també parla de «mitjançant l’Alta Inspecció Educativa, establir un control sobre els llibres de text i el material educatiu que es treballi a les aules».

El pin parental ja ha sigut introduït en altres comunitats autònomes com la Regió de Múrcia i permet a les famílies eludir i vetar els continguts que s’imparteixen en les escoles i que consideren inadequats per als seus fills. La portaveu de Vox al Parlament, Idoia Ribas, va explicar després de la firma de l’acord de governabilitat que les matèries extracurriculars passaran a ser voluntàries i es garantirà el coneixement i l’aprovació dels pares perquè els seus fills acudeixin a aquestes activitats. Aquesta sempre ha sigut una de les línies vermelles de Vox i Ribas va deixar clar que «és una reivindicació del nostre partit que el PP haurà d’assumir».

Temes:

Balears Govern Vox