La candidatura oficialista liderarà ERC a Barcelona: Eva Baró venç Patrícia Gomà

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha hagut marge per a la sorpresa. La regidora de Barcelona i vicepresidenta cinquena de la Diputació, Eva Baró, liderarà els pròxims quatre anys l’agrupació d’ERC a Barcelona, la més important del partit. En una consulta als militants s’ha imposat a l’exdiputada del Parlament i actual secretària general d’Educació de la Generalitat, Patrícia Gomà. La de Baró era la candidatura considerada oficialista, això és, la que mantenia fil directe amb la direcció del partit en l’àmbit català. Una derrota hauria suposat un contratemps per a Oriol Junqueras.

Notícies relacionades

Aquestes primàries havien generat més atenció del previst perquè suposaven una disputa inusual per al control del partit republicà a Barcelona. A diferència de les primàries de fa quatre anys, on hi va haver una única candidatura de consens, aquesta vegada aquests dos sectors del partit havien decidit batre’s en duel. En una formació acostumada a la pau interna en l’última dècada, això suposava una novetat. Finalment, s’ha imposat Baró amb el 50% dels suports pel 47% que ha aconseguit Gomà.

Baró té ara el repte de reimpulsar el partit després de la debacle de les eleccions municipals del maig, quan va perdre la meitat de representació al consistori barceloní al passar dels 10 als 5 regidors. De guanyar els comicis locals a la ciutat el 2019 a quedar quarta força el 2023. El motor d’aquest reimpuls serà començar a buscar un candidat per liderar la candidatura de les pròximes municipals, ja que Ernest Maragall no repetirà.