53488577 60

53488577 60

2
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Que Catalunya aculli la Ryder Cup el 2030 torna a ser una possibilitat real des que fa dues setmanes el Govern i els organitzadors acostessin posicions, com va explicar aquest diari. No obstant, aquest dimecres Junts ha posat en dubte des del Parlament que la Generalitat estigui realment compromesa amb la celebració d’aquest esdeveniment. Els postconvergents argumenten que ERC, el partit de l’Executiu, s’abstingués en una resolució de suport a la Ryder Cup que es va aprovar en el debat de política general divendres.

La diputada de Junts Maria Antònia Batlle ha retret al conseller d’Empresa, Roger Torrent, que aquesta abstenció no va ser «responsable» perquè va enviar el missatge que la Generalitat no vol lluitar per aquest projecte. «Només es requereix predisposició i una aposta ferma per fer-lo possible», ha dit en una intervenció davant l’hemicicle.

La resolució parlamentària en la qual ERC es va abstenir instava el Govern a manifestar «el total suport públic a la celebració de la Ryder Cup» perquè representa un «valor afegit per al territori». Els republicans s’hi van abstenir per no tenir hipoteques. És a dir, com que encara no és clar que Catalunya sigui la seu d’aquest torneig de golf, no hi va voler comprometre el seu suport amb un ‘sí’ a la resolució.

Notícies relacionades

El conseller d’Empresa, Roger Torrent, s’ha mostrat molest amb la intervenció de Junts, ja que ha considerat que cal tenir «molt morro» per qüestionar el suport del Govern als grans esdeveniments esportius. Ha recordat, per exemple, que Catalunya acollirà la Copa Amèrica de vela. Malgrat tot, ha avisat que la Ryder Cup només s’organitzarà si es té en compte la «sostenibilitat» i, per tant, si el projecte final respecta el medi ambient. «Avui les coses es fan amb criteri. Sembla que vostès vulguin redibuixar la Catalunya dels anys 90», ha conclòs.

Acosten posicions

En aquests moments, que Catalunya organitzi la Ryder Cup torna a ser una possibilitat real. Quan semblava que les dues parts havien trencat les negociacions, fa dues setmanes la Generalitat i els organitzadors van tornar a reprendre les converses. La clau és que els segons han renunciat a la construcció d’un tercer camp de golf a Caldes de Malavella. La Generalitat defensa que amb els dos camps que hi ha és més que suficient, i que la societat difícilment acceptaria en plena sequera construir un tercer recinte així. Malgrat tot, l’acord final no està tancat.