Puigdemont reclama una «amnistia total» per als CDR
1
Es llegeix en minuts
EFE

 L’expresident català Carles Puigdemont ha assegurat que, quatre anys després de l’‘Operació Judes’ contra membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR), l’única resposta que s’espera de l’Estat és «el final de la repressió i l’amnistia total».

La Fiscalia va demanar el juny passat obrir judici per delictes de terrorisme contra dotze membres dels Comitès de Defensa de la República investigats per pertànyer a una facció radicalitzada d’aquests grups que va planejar suposadament sabotatges o accions violentes en seus oficials de Catalunya el 2019.

Notícies relacionades

La majoria van ser detingudes el 23 de setembre del 2019 en la coneguda com a ‘Operació Judes’, per planejar presumptament accions violentes de cara al segon aniversari del referèndum independentista de l’1 d’octubre del 2017.

«Per moltes portes que esbotzin, no podran amb les nostres conviccions. Quatre anys després de l’Operació Judes, l’única resposta que esperem de l’Estat espanyol és el fi de la repressió i l’amnistia total», ha escrit Puigdemont en un missatge a la xarxa social X, al costat d’un vídeo en què diverses plataformes convoquen un acte diumenge vinent 1 d’octubre al recinte de la Model de Barcelona.