Crítiques creuades

El PSOE es defensa i replica a González i Guerra: «Els deslleials són ells»

El secretari d’Organització del partit, Santos Cerdán, va acusar l’expresident i l’exvicepresident de no respectar les resolucions aprovades per majoria als congressos del partit

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El PSOE de Pedro Sánchez es defensa. Diputats socialistes no van trigar a reaccionar aquest dijous al Congrés als duríssims retrets de Felipe González i Alfonso Guerra aquest dimecres durant la presentació del llibre de l’exvicepresident del Govern a Madrid en què van anomenar «dissident» el president en funcions pels canvis d’opinió que el porten a obrir-se a una amnistia ara quan fa només dos mesos deia que era impossible.

El secretari d’Organització, Santos Cerdán, va evitar titubejos titllant-los a tots dos de «deslleials» per no respectar les resolucions aprovades per majoria als congressos del partit. Als passadissos de la Cambra baixa, el número tres del PSOE es va referir a les declaracions deGuerra, secundades també per González a l’Ateneu de Madrid: «Deslleials són els que no respecten les majories del partit, ¿no? Crec que el 2016 hi va haver una decisió dels militants, que va ser ratificada al 39è i el 40è Congrés del PSOE, i aquesta és la voluntat i la paraula del Partit Socialista». Santos Cerdán va assegurar que la seva formació «respecta» els exdirigents, «però no és la decisió del Partit Socialista, i no com abans, sinó com ara, els militants poden elegir». Amb aquesta frase també va voler deixar clar que els militants socialistes seran consultats amb el que s’acordi per a la futura investidura de Sánchez i podran pronunciar-se sobre això.

Notícies relacionades

Aquest dimecres, en la seva compareixença des de Nova York, on assistia a l’Assemblea General de les Nacions Unides, Sánchez va assegurar que «les converses són discretes, però els acords públics», i també va confirmar que una vegada fracassi la investidura d’Alberto Núñez Feijóoi rebi l’encàrrec del Rei «parlarà amb total franquesa» als espanyols.

El número tres del PSOE no va ser l’únic que va carregar durament contra els exdirigents. També l’exministre José Luis Ábalos va demanar a González i Guerra «respectar-se a si mateixos» i que siguin igual de lleials del que van reclamar ells en el seu moment amb d’altres.