1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El Govern en funcions ha carregat aquest dimarts amb extraordinària duresa contra José María Aznar. Durant un acte celebrat a l FAES, la fundació d’anàlisi vinculada al PP, l’expresident del Govern ha cridat a una rebel·lió «nacional» contra la llei per donar carpetada judicial al procés que el PSOE negocia amb ERC i Junts a canvi del seu suport a la investidura de Pedro Sánchez. Segons la portaveu de l’Executiu, Isabel Rodríguez, aquestes declaracions mostren que Aznar entra de ple en un terreny «colpista», destinat a enderrocar el Govern de manera antidemocràtica com va passar el 1936.

«Són temps dramàtics. Existeix un risc cert, existencial, per a la continuïtat d’Espanya com a nació, com a comunitat política de ciutadans lliures i iguals i com a Estat sota l’imperi de la llei aplicada per jutges i tribunals independents. [...] Crec que Espanya acumula energia cívica, institucionalitat i massa crítica nacional per impedir que aquest projecte de desconstrucció constitucional, que aquest projecte de dissolució nacional, es consumeix», ha assenyalat Aznar, cridat a «plantar cara amb tota la determinació a un pla que vol acabar amb la Constitució». 

Cap «valor moral»

Notícies relacionades

Per al Govern, que de moment evita donar pistes sobre la negociació amb ERC i Junts sobre la hipotètica amnistia, són d’una «absoluta gravetat» les declaracions de l’exlíder del PP. «S’assemblen més a plantejaments antidemocràtics i colpistes. Són incompatibles amb els plantejaments democràtics i constitucionals –ha dit Rodríguez–. Va ser Aznar qui va mentir als espanyols, qui va utilitzar el pitjor atemptat terrorista al nostre país. Qui va fer tot això, té poca credibilitat. Les seves declaracions no tenen cap valor polític ni moral. Però sí que requeririen una petició per part d’Alberto Núñez Feijóo perquè les rectifiqués amb l’objecte dels valors constitucionals i democràtics». 

«Aquests comportaments no són nous en el PP. Jo espero que es corregeixin. ¿Què serà el següent? ¿La crida a un alçament? Espero una correcció immediata», ha conclòs la portaveu del Govern espanyol.