Constitució de les Corts

Una Mesa d’Edat íntegrament socialista dirigirà la constitució del Congrés

Aquesta mesa tindrà al davant la persona més gran de les 350 que componen l’hemicicle, que estarà assistida per les dues més joves, en qualitat de secretaris

Una Mesa d’Edat íntegrament socialista dirigirà la constitució del Congrés
1
Es llegeix en minuts

La sessió constitutiva del nou Congrés sorgit de les eleccions generals del 23 de juliol estarà dirigida aquest dijous per una Mesa d’Edat composta íntegrament per diputats socialistes i que estarà presidida per la presidenta del partit i fins ara vicepresidenta del Senat, Cristina Narbona.

El Reglament del Congrés estableix que aquesta mesa tindrà al davant la persona més gran de les 350 que componen l’hemicicle, que estarà assistida per les dues més joves, en qualitat de secretaris.

Així, la presidència d’aquest òrgan ha recaigut en la també exministra de Medi Ambient i ara electa per Madrid Cristina Narbona, que torna al Congrés, on va obtenir escó per primera vegada el 1996.

Narbona, de 72 anys, succeirà en aquest lloc el també socialista Agustín Zamarrón, conegut com ‘el Valle Inclán del PSOE’ per la seva semblança física amb l’autor de ‘Luces de bohemia’, que va presidir les dues últimes sessions constitutives, el 2019, però ja no es va presentar a les eleccions del juliol.

La veterana socialista comptarà amb l’ajuda de dos companys que estrenen escó. Es tracta d’Ada Santana, la diputada més jove, electa per Las Palmas i secretària general de les Joventuts Socialistes de les Canàries, que té 25 anys, i del diputat per Barcelona Ferran Verdejo, que en té 26 i és secretari d’Organització de les Joventuts del PSC i portaveu del seu partit a l’Ajuntament de Cardona des del 2019.

Notícies relacionades

La sessió constitutiva del Congrés començarà aquest dijous a les deu del matí sota la presidència de Narbona. Els dos secretaris de la Mesa d’Edat s’encarregaran de llegir els noms dels electes i els recursos contenciosos electorals interposats.

Després començaran les votacions per a l’elecció dels membres de la Mesa de la Cambra que seran mitjançant crida amb papereta i urna. Primer s’elegirà la persona que ocuparà la presidència de la Cambra, i després, en dues tandes consecutives, es designarà els quatre vicepresidents i els quatre secretaris.