Negociacions arran del 23J

El PSOE proposa Vara com a vicepresident del Senat i López i Granados com a portaveus

El president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es reuneix aquest dimecres amb el grup parlamentari socialista per marcar l’estratègia de cara a l’elecció de la Mesa del Congrés

El PSOE proposa Vara com a vicepresident del Senat i López i Granados com a portaveus

JERO MORALES / EFE

1
Es llegeix en minuts
Elena Marín

El PSOE proposarà al Comitè Executiu Federal que es reuneix dimecres al matí que Patxi López i Eva Granados repeteixin com a portaveus del grup parlamentari al Congrés i el Senat, respectivament, donant continuïtat al treball que van fer durant la legislatura passada.

Per al Senat, on el PP obtindrà amb seguretat la presidència de la cambra gràcies a la seva majoria absoluta en aquesta institució, el PSOE ha anunciat que proposarà l’expresident d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara com a vicepresident. El PSOE proposa així un perfil conciliador per entendre’s amb la persona que Alberto Núñez Feijóo proposarà per dirigir el Senat, però és també una manera de recordar que l’exdirigent extremeny va haver de deixar la presidència autonòmica malgrat haver guanyat les eleccions perquè el PP de María Guardiola va arribar a un acord amb Vox que li va arrabassar el govern.

Notícies relacionades

Aquestes propostes arriben després de l’anunci realitzat aquest dimarts a la tarda pel PSOE sobre la presidència de la Mesa del Congrés. Pedro Sánchez ha escollit Francina Armengol com a candidata a dirigir la Cambra baixa com a picada d’ullet als grups nacionalistes. Armengol va demostrar durant els seus anys de govern a les Balears que forma part d’aquest PSOE amb sensibilitat cap a les qüestions identitàries, i el seu perfil li permet mantenir bones relacions amb els nacionalistes catalans sense formar part del PSC, formació de la qual procedia Meritxell Batet, presidenta del Congrés durant la legislatura anterior.

Després de la reunió del Comitè Executiu Federal, el president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es reuneix aquest dimecres al migdia amb el seu grup parlamentari per marcar l’estratègia a seguir aquest dijous durant la constitució de les Corts i l’elecció de la Mesa del Congrés. Junts no decidirà fins demà al matí, en una reunió telemàtica prèvia a la cita a les Corts, si recolzarà o no el PSOE en les seves propostes per presidir el Congrés, de manera que hi haurà temps per continuar amb les negociacions per a una investidura de Pedro Sánchez.