Contra l’ordre de detenció del Suprem

Dos jutges del Constitucional aprofiten la seva majoria conservadora en vacances i rebutgen el recurs de Puigdemont

La decisió s’ha pres per dos vots a favor –els dels magistrats de l’ala conservadora César Tolosa i Concepción Espejel– i un en contra –el de la magistrada del sector progressista Laura Díez–.

Aquests dos jutges han aprofitat que, durant les vacances d’estiu, aquest òrgan té majoria conservadora.

Dos jutges del Constitucional aprofiten la seva majoria conservadora en vacances i rebutgen el recurs de Puigdemont
1
Es llegeix en minuts
Tono Calleja

El Tribunal Constitucional (TC) ha inadmès a tràmit el recurs que va presentar l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont contra l’ordre de detenció que va dictar el Tribunal Suprem pels delictes de desobediència i malversació.

Fonts jurídiques han confirmat a Europa Press que la decisió ha sigut adoptada per la Sala de Vacances de l’òrgan de garanties per dos vots a favor –els dels magistrats de l’ala conservadora César Tolosa i Concepción Espejel– i un en contra –el de la magistrada del sector progressista Laura Díez–. Segons han precisat les fonts consultades, la majoria de la Sala ha considerat que no s’ha vulnerat el dret fonamental de Puigdemont.

Notícies relacionades

S’ha de recordar que el jutge d’instrucció del procés al Suprem, el magistrat Pablo Llarena, va ordenar la detenció del líder independentista atès que va acordar processar-lo pels delictes de desobediència i malversació agreujada en el marc de la revisió que va efectuar després de l’entrada en vigor de la reforma del Codi Penal que va derogar el delicte de sedició pel qual al principi s’investigava Puigdemont.

El juny passat, la Sala d’Apel·lació del Suprem va confirmar la decisió de Llarena al desestimar els arguments de les defenses –que demanaven anul·lar el processament– i de l’acusació popular exercida per Vox –que reclamava aplicar el delicte de desordres públics agreujats–.