L’escó al Congrés

Steegmann, el diputat de Vox provacunes i ‘anti-Illa’ que substituirà Espinosa de los Monteros

Steegmann, el diputat de Vox provacunes i ‘anti-Illa’ que substituirà Espinosa de los Monteros

Eduardo Parra / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Quan van arribar les primeres vacunes contra el coronavirus a Espanya, als passadissos del Congrés es repetien les mateixes preguntes a tots els diputats de Vox que s’atrevien a parar-se amb la premsa: ¿Vostè s’ha vacunat? ¿Quants diputat de Vox han decidit vacunar-se? Les respostes, furibundes, anaven dirigides a evitar la qüestió o a clamar per la llibertat individual de cada un de fer el que li donés la gana. Entre els 52 diputats ultres, hi va haver els que van apostar per vacunar-se -Macarena Olona va arribar a publicar una foto seva rebent la injecció-, però el que més va destacar va ser Juan Luis Steegmann, el ‘metge de Vox’, el ‘flagell’ de Salvador Illa, el diputat que ara tornarà al Congrés després de la marxa de la política d’Iván Espinosa de los Monteros.

Steegmann va néixer a Madrid el 1955 i es va graduar en Medicina per la Universitat Complutense de Madrid. En aquells anys del Madrid dels setanta, va flirtejar amb el marxisme, tot i que es va allunyar d’aquest corrent ideològic després de visitar l’antiga URSS i es va anar movent cap a posicions més socialistes, arribant a militar en el PSOE. No obstant, la seva evolució política el va portar fins al partit de Santiago Abascal. Amb la seva experiència com a hematòleg –es va especialitzar a l’Hospital Universitario de La Princesa-, va ocupar la representació de Vox en la Comissió de Sanitat del Congrés.

Notícies relacionades

Des d’aquest càrrec, Steegmann va apostar per la vacunació quan molts dels seus companys en renegaven. «M’importen un rave insults i difamacions. Defensaré la vacunació i els fàrmacs contra el coronavirus no només com a metge, sinó com a polític, fins al final de l’epidèmia, i contra vent i marea», va arribar a publicar en un missatge a Twitter. En les comissions de Sanitat reclamava, una vegada i una altra, que s’accelerés el procés de vacunació, cosa que va portar una gran sector dels votants de Vox a criticar-lo durament. El banderiller el van arribar a anomenar per aquesta pretensió seva que la gent es vacunés davant una malaltia que s’ha emportat a Espanya més de 120.000 persones.

Steegmann, en aquesta posició de defensa de la vacunació, també va ser un dels diputats més durs amb l’exministre de Sanitat, Salvador Illa, a qui criticava per la lenta resposta al coronavirus. En més d’una ocasió li va exigir que dimitís i el va arribar a anomenar «ministre del coronavirus» o «ministre de l’eutanàsia».