Consulta les dades completes de totes les enquestes del GESOP sobre les eleccions generals 2023
1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, EL PERIÓDICO difon de manera habitual des del 2011 les dades completes de totes les seves enquestes. Uns sondejos elaborats pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a tots els mitjans de Prensa Ibérica que, a la recent campanya de les eleccions generals, han sigut els més precisos en els seus pronòstics.

Amb aquesta mateixa voluntat de transparència, ara donem accés a tots els lectors a les dades íntegres de totes les enquestes diàries (‘trackings’) que va elaborar el GESOP durant la campanya electoral. El treball de camp es va efectuar del 13 al 22 de juliol i va incloure un total de 3.022 entrevistes, a raó d’entre 300 i 400 entrevistes diàries. Els resultats de cada ‘tracking’ es basaven en mostres de 900 a 1.200 entrevistes, realitzades durant els tres dies previs a la publicació.

EL PERIÓDICO va publicar el primer d’aquests ‘trackings’ el dilluns 17 de juliol, últim dia legal de difusió d’enquestes a Espanya, i l’últim d’ells el dia de les eleccions, al tancament de les escoles. Del 18 al 22 de juliol, període de silenci demoscòpic imposat per la llei electoral, els sondejos del GESOP es van publicar al portal web australià ‘The Adelaide Review’.

Notícies relacionades

CONSULTA AQUÍ LES MICRODADES DE TOTES LES ENQUESTES DEL GESOP

El ‘tracking’ del 17 de juliol només va errar l’estimació de vot del PSOE i va encertar les del PP, Vox, Sumar, ERC i Junts. En canvi, tots els ‘trackings’ posteriors van fer ple d’encerts en els percentatges de vot a tots els partits, sempre tenint en compte els marges d’error fixats pel GESOP.