Documental

El testimoni directe que va presenciar la mort del germà de Joan Carles I

«Tinc moltes coses per explicar, però no puc. Coses sobre Joan Carles», revela el protagonista d’‘El príncipe que nunca reinó’Joan Carles

«Tinc moltes coses per explicar, però no puc. Coses sobre Joan Carles», revela el protagonista d’‘El príncipe que nunca reinó’‘El príncipe que nunca reinó’

El testimoni directe que va presenciar la mort del germà de Joan Carles I

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El príncep Víctor Manuel de Saboia, fill de l’últim rei d’Itàlia, ha parlat sobre un dels episodis més foscos en la vida del seu cosí Joan Carles de Borbó, rei emèrit d’Espanya. En un documental de Netflix dirigit per Beatrice Borromeo, dona de Pierre Casiraghi, l’aristòcrata italià ataca sense pietat el pare de Felip VI i explica els detalls del tret amb què va acabar amb la vida del seu germà Alfons.

A ‘El príncipe que nunca reinó’, Víctor Manuel de Saboia desgrana la seva vida en l’exili i és en el trecer capítol on parla sobre com va veure com Joan Carles va disparar l’arma que va acabar amb la vida del seu germà petit. «Tinc moltes coses per explicar, però no puc. Coses sobre Joan Carles», revela el protagonista que durant molts anys va ser amic del que després seria rei d’Espanya.

Sent un nen, Víctor Manuel i la seva família van haver d’exiliar-se a Portugal després de la caiguda de la monarquia italiana el 1946. Allà va compartir molts moments amb Joan Carles, ja que la família Borbó també es trobava a l’exili.

Notícies relacionades

«Era molt poc educat amb la meva dona i amb mi quan teníem desacords. I no sé per què, perquè sempre vam ser molt amables, i ell ho sabia. Jo era allà. Érem a l’exili i solíem disparar a pots i ampolles a la platja de Cascais», relata.

«Juanito la va fer grossa». «Li va disparar al seu germà i el va matar. Es deia Alfonsito. No li va disparar directament, sinó a través d’un armari. Jo era allà», assevera. I aclareix: «Va ser un accident al cent per cent, ¿eh? Vaig amagar la meva arma immediatament. Si no, m’haurien tornat a culpar», lamenta.

Temes:

Joan Carles I