Entrevista a Antena 3

Feijóo no admet que va mentir sobre les pensions: «Vaig cometre una inexactitud»

Feijóo no admet que va mentir sobre les pensions: «Vaig cometre una inexactitud»

Ángel García/Bloomberg

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha resistit aquest matí a admetre que va mentir sobre les pensions i ha dit dues vegades que el que va cometre va ser una «inexacitud».

El candidat a la Moncloa va afirmar aquest dilluns de nou (ho va dir també en el cara a cara amb Pedro Sánchez) que el seu partit sempre ha incrementat les pensions d’acord amb l’IPC, una cosa que no va passar així els anys 2012, 2013 i 2017. Ho va dir en una entrevista tensa a TVE en la qual Silvia Intxaurrondo li va dir que no havia sigut així en aquells tres anys. Ell es va regirar i li va demanar que comprovés la informació i rectifiqués en el programa si s’havia equivocat. No obstant, dues hores després, a Twitter, va ser ell el que va assumir de mala gana que s’havia equivocat.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, en una entrevista a Antena 3, li han tornat a preguntar pel tema i ha dit que a ell no li agraden les mentides i que ell va cometre una «inexactitud». «El 2010, per primera vegada, el PSOE va congelar les pensions al nostre país. Pedro Sánchez era diputat llavors [...] I el 2011 el PP va trobar una Espanya molt complicada, a punt de ser intervinguda, i sempre, sempre, va apujar les pensions, mai les va congelar. I la inexactitud que vaig cometre és que hi va haver anys en què no es van actualitzar les pensions per l’IPC. En altres anys, en canvi, ho van fer per sobre quan l’IPC va ser negatiu», ha declarat.

Les dades

Aquestes són les dades: el 2012, el PP va augmentar les pensions un 1% (la inflació va ser del 2,4%); el 2013, les pensions superiors de 1.000 euros van veure una pujada d’un 1% (l’IPC, de l’1,4%), i el 2017 van créixer un 0,25% (enfront el 2%).