El PP proposa replicar el model lingüístic gallec a Catalunya

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de llista del PP per Barcelona al Congrés, Nacho Martín Blanco, ha defensat replicar el model de «respecte al bilingüisme» que impera a Galícia a la resta de comunitats autònomes bilingües, com Catalunya.

«Feijóo és l’exemple de com es pot fer política de respecte al bilingüisme, de respecte a les dues llengües que són pròpies dels ciutadans», ha manifestat Martín Blanco, en una atenció a mitjans aquest dissabte a Vilafranca del Penedès (Barcelona) junt amb els líders locals del PP del municipi i de Sant Sadurní d’Anoia, Miquel Tarrada i Carmen Díaz, respectivament, segons recull Efe.

El candidat popular ha assegurat que el model gallec «hauria de servir també per al cas d’altres comunitats com la nostra». «Hauria de ser el que imperés a totes les comunitats amb dues llengües que siguin pròpies dels ciutadans», ha afirmat, alhora que ha insistit que tant el català com el castellà a Catalunya han de ser llengües vehiculars igual.

Sobre el model lingüístic escolar, ha destacat que el seu ideal és el de «conjunció lingüística en el qual les nostres dues llengües majoritàries, les dues llengües de Catalunya, que són el català i el castellà, convisquin harmònicament a les aules», com passa «al carrer».

Pacte «contra natura»

Notícies relacionades

D’altra banda, Martín Blanco ha assegurat que un pacte d’«un partit estratègic per a Espanya, com és el Partit Socialista» amb un altre que «vol trencar la unitat» del país és un acord que va «contra natura». «França no estaria mai governada per un partit com el de Macron i un partit separatista», ha afirmat el líder popular, abans de reiterar que «governar Espanya de la mà d’aquells que volen trencar la unitat del país és una cosa absolutament sense precedents» que no passa a cap altre país d’Europa.

«Jo no comprenc que algú pugui intentar governar un país de la mà d’aquells que volen trencar el país», ha manifestat. Sobre si seria positiu un pacte amb Vox i el PP per a Espanya, ha assegurat que prefereix no entrar a valorar les diferents «hipòtesis» sobre els possibles acords postelectorals. El seu model, ha dit, és el de la «solidaritat interterritorial», un projecte que defensa «la llibertat i la igualtat de tots els ciutadans».