ELECCIONS GENERALS 23J

Feijóo insisteix en el vot socialista amb l’exministre César Antonio Molina i picades d’ullet al sector cultural

Qui va ser durant dos anys membre del Govern de Zapatero demana el vot per al PP i es postula, segons corroboren fonts del partit, per ser ministre de Cultura

1
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández

El PP persisteix en l’obsessió pel vot central del cos electoral i per captar votants del PSOE. Sempre ha sigut un dels objectius principals d’Alberto Núñez Feijóo, que ha consolidat la seva trajectòria política sobre el perfil d’un líder moderat. Un tret que ara, amb els pactes subscrits amb Vox, l’últim aquest mateix divendres a Extremadura, es pot veure amenaçat.

Enmig d’aquesta tensió, amb la ultradreta imposant conceptes negacionistes com la violència intrafamiliar en els acords i el PP mirant de contrarestar-ho incloent-hi també la menció a la violència masclista –menys a València–, Feijóo ha fet una picada d’ullet al sector cultural, tradicionalment més pròxim als partits progressistes. Hi ha compartit un acte a Madrid, que ha tingut l’exministre socialista de Cultura en l’etapa de José Luis Rodríguez ZapateroCésar Antonio Molina, com un dels principals protagonistes.

Notícies relacionades

En la seva intervenció, Molina ha reclamat el vot per al candidat popular i li ha demanat que mantingui el Ministeri de Cultura. Feijóo ha confirmat després que evidentment ho farà. Amb les paraules de qui també va ser director de l’Institut Cervantes, l’auditori ha entès que es postula per al càrrec. Fonts del PP ho corroboren: «Ha sigut molt més que això».

«El ministre de Cultura ha de ser un ministre de pau, que està per sobre de les ideologies perquè representa l’Estat», ha dit, després de qualificar Feijóo com un polític «assenyat, capaç, fiable» en una Espanya d’«insensats», una categoria en què inclou el president del Govern, Pedro Sánchez, que «pensa que només els bascos i els catalans són de primera i la resta de segona o de tercera».